Accam tvåmålsskytt när HIF vann

Det var två lag i desperat behov av poäng som möttes på Olympia på söndagseftermiddagen. Hemmalaget Helsingborg tog emot jumbon Mjällby inför 7145 åskådare.

Den första halvleken bjöd inte på några mål. Helsingborg hade mycket boll men kom inte närmare än en nibbrick.

I den 57:e matchminuten skulle till slut HIF ta ledningen genom David Accam. Ghanenen placerade säkert in bollen vid Aspers högra stolpe efter att ha blivit frispelad av en fantastisk djupledspassning signerad Khalili. Bara 4 minuter senare gjorde samma Accam även 2-0 sedan en Mjällby-spelare tappat boll på egen planhalva. Det var återigen Abdul Khalili som svarade för framspelningen.

Det skulle ändå bli lite nerv sedan Mjällby tilldelats en straff i 89:e minuten. Kristian Haynes stegade fram och gjorde mål. Istället för kvittering skulle HIF kontra in 3-1 genom Abdul Khalili.

Det blev slutresultatet och Helsingborg tar en mycket viktig seger som för laget upp på 7 poäng. Mjällby har det fortsatt mycket tungt och står kvar på 2 inspelade poäng på 6 matcher.