AC Milan visar stort intresse för Karim Benzema

Milano-laget vill köpa Real Madrids Benzema till sommaren

Karim Benzemas framtid i Real Madrid har diskuterats flitigt. Han har kopplats till klubbar i Kina men har även uppgetts vara på flera storklubbars radar. Nu kommer nästa möjliga klubbadress för Los Blancos franske anfallare: en flytt till Serie A och AC Milan.

Real Madrid har haft en lysande säsong resultatmässigt, även om spelet har hackat flertalet gånger. Trots det leder de La Liga före Barcelona, Atletico Madrid och Sevilla, men det är inte Karim Benzemas förtjänst. För den franske anfallaren har inte alls fått igång spelet den här säsongen har har bara gjort nio ligamål på 23 matcher i den spanska ligan.

I Champions League har det gått lite bättre. Real Madrid-anfallaren, vars lag snart möter Bayern Munchen i Champions League, har gjort fem mål på åtta matcher, men då mot lättare motstånd.

Benzema ryktas bort från Real Madrid

En som däremot har presterat bra är avbytaren Alvaro Morata. Anfallaren har, trots den begränsade speltiden, lyckats båda spela bra samt göra många mål. Det har gjort att Benzema ryktats vara på väg att lämna den spanska huvudstadsklubben.

Först talade mycket för att en flytt till Kina skulle vara aktuell, där fransmannen var på väg att bli en av världens bäst betalda fotbollsspelare. Efter det talades det om att Benzema skull kunna hamna i Premier League, och till slut i Juventus. Nu verkar det dock som om Serie A är ett aktuellt mål för honom.

Enligt ESPN ska AC Milan förberedda ett seriöst bud för att kunna köpa loss 29-åringen från Real Madrid. Det som kommer avgöra hans framtid är ifall La Liga-jätten väljer att spela honom nästa säsong istället och sälja Alvaro Morata. Om Morata stannar i klubben lär det dock bli tack och adjö för Karim Benzema i Real Madrid. Med andra ord måste han börja göra fler mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply