Abidal från start när Barca segrade hemma mot Levante

Trots att inte mycket fanns att spela för så slutar aldrig Barcelona att bjuda upp till dans, och trots att matchsiffrorna knappast var något att minnas när vi snor ihop årskrönikan så såg man verkligen till att rulla ut mittenlaget Levante, hemma på Camp Nou.

Med Messi på läktaren, avvaktandes på grund av lårskada inför den kommande veckans Champions League-semi mot Bayern München, valde hemmalaget att tona ner på de stora stjärnorna och likt tidigare möte borta mot Real Zaragoza, valde man att låta många av dem yngre spelarna få sin tid på planen. Men trots dessa omständigheter var matchens största snackis trots allt Eric Abidal, som sedan sin levertransplantation i april 2012, spelade sin första match från start.

Barca pressade på och såg till att skapa farliga chanser hela tiden; och mycket beröm bör trots allt ges till Levante-keepern Keylor Navas, som höll sig felfri nästan hela matchen ut. Men mot ett hårdsatsande, offensivt Barcelona-manér är det bara en tidfråga innan det faller ihop för dess motståndare, och i den 84:e matchminuten skulle det ské.
Alexis Sanchez nådde fram från kanten med en passning in i straffområdet till Cecs Fabregas, som inte behövde göra mer än att peta in ettan och kunde på så vis även säkra segern åt sitt Barcelona, som på nytt håvade hem segern hemma på Camp Nou.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365