Abidal besviken på Barca: ”Det lät inte det minsta vettigt”

Efter en lång och trogen tjänst hos FC Barcelona, tvingades Eric Abidal, tidigare i somras, att lämna Camp Nou. Numera håller han till hos den storsatsande Ligue 1-klubben AS Monaco, men än idag kan han inte förstå varför han tvingades lämna Katalonien.

– Om Guardiola hade varit kvar hos Barca, då hade jag antagligen fått stanna kvar. Han är någon som uppskattade mig och vi höll ständigt kontakt. Han är en underbar manager, säger 33-åringen till franska L’Equipe.

Under flera års tid ådrogs den franske landslagsförsvararen med diverse problem med sin lever och i april 2012 tvingades han till att göra en levertransplantation. Han tackade klubben och dess fans flera gånger för stödet de gav honom, men beslutet från klubben att ett år senare låta honom gå, har han trots allt haft svårt att förstå.

– Det var svårt för mig att acceptera klubbens beslut, men vilket annat val hade jag? Det som Barca sa under presskonferensen då de offentliggjorde min flytt var inte det minsta vettigt. Det handlade inte om pengar under tiden jag fortfarande var sjuk, för då fick jag inte ens betalt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365