3 minnesvärda övergångar som aldrig blev av

Deadline Day är alltid en speciell tid på året. En tid med rykten, rykten och åter rykten. Får vi se Coutinho ta på sig Arsenal-tröjan? Blir Pogba kvar i Man United? Får vi se Dybala i Spurs?

Nej, blev svaret på dessa frågor i år. Det stoppar inte ryktena från att gå och under åren som passerat har det varit flera minnesvärda övergångar som aldrig blivit av. Hur många av dessa känner du till?

Peter Odemwingie till QPR

3 minnesvärda övergångar som aldrig blev av

QPR” (CC BY 2.0) by Ungry Young Man

Odemwingie är kanske inte det mest namnkunniga namnet på listan, men står ändå för en av de dråpligare Deadline Day-situationerna. Han lämnade in en transferbegäran till West Brom då han vill ansluta till Harry Redknapp och QPR. West Brom nekade buden som kom in, men detta stoppade inte Odemwingie från att köra ner i bilen till QPRs hemmaarena Loftus Road med några timmar kvar till deadline i tron om att övergången snart skulle gå igenom. Problemet? Ja, West Brom hade inte accepterat buden från QPR och Nigerianen nekades därmed att komma in på träningsanläggningen. Han höll innan dess flera intervjuer med medierna om att han trodde att dealen snart skulle gå igenom och hur mycket han såg fram emot att jobba med Harry Redknapp. Det hela slutade med att han fick fortsätta spela i West Brom och även acceptera böter från klubben för sitt agerande.

Zinedine Zidane till Blackburn Rovers

Zidane ses av många som en av de näst kompletta spelarna någonsin. Vi fick se honom dominera i såväl Ligue 1, Serie A och La Liga, men någon sejour i England blev inte av. Året är 1995 och Blackburn har just vunnit Premier League. Nu ska de cementera sig i toppen av den engelska ligafotbollen. En ung Zidane befinner sig för tillfället i Bordeaux och den den dåvarande Rovers-tränaren föreslår då till ägaren Jack Walker att de ska köpa Zidane. Walker svarade kort med att, “Varför ska vi värva Zidane när vi har Tim Sherwood?” Sherwood hade förvisso en helt okej spelarkarriär, men frågan är hur det hade sett ut om Zidane hade gått till Premier League istället?

Sherwood har inte haft någon större lycka som manager efter karriärens slut.
Zidane däremot har imponerat hittills och förbereder just nu sitt Real Madrid på en ny säsong.
Betfair erbjuder 2,5 i odds på att de tar hem den kommande upplagan av säsongen.
Fortsätter Zidane att imponera lika mycket på sidlinjen av planen som han gjorde på den?

Robert Lewandowski till Blackburn Rovers

Blackburn Rovers igen! Innan Lewandowski hade etablerat sig som en av de bästa anfallarna i världen befann han sig i Lech Poznan hemma i Polen. Blackburn Rovers la ett bud på 4 miljoner pund, vilket gjorde att Lewandowski förbereddes att flyga över till England för att förhandla med Lancashire-klubben. Vad stod i vägen? Ett vulkanutbrott. Eyjafjallajökull på Island hade ett utbrott som lamslog flygtrafiken runt om i Europa, vilket ledde till att förhandlingarna kollapsade mellan Blackburn och Lech Poznan. Lewandowski hittade som bekant istället vägen till Dortmund och därefter Bayern Munchen. En utgång som han säkerligen inte klagar över. Blackburn? De spelar numera i The Championship.

Det blir helt enkelt inte alltid som man tänkt sig. Det återstår att se vilka fler spännande övergångar och händelser framtiden har att erbjuda.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply