2012 i Europa League – 2017 läggs turkiska klubben ned

2012 i Europa League - 2017 läggs turkiska klubben ned

Gaziantepspor lägger ner hela sin verksamhet efter 69 år

Så sent som 2011/2012 spelade turkiska Gaziantepspor i kvalet till UEFA Cupen/Europa League men förlorade då mot Legia Warszawa i kvalet.  Nu, drygt 5 år senare, läggs hela klubben ner efter två års fritt fall.

Gaziantepspor är en klubb från staden Gaziantep som ligger precis intill den syriska gränsen. Man har varit ett lag som pendlat mellan mitten och nedre halvan i den turkiska högsta ligan de senaste årtiondena. Man har dessutom medverkat i UEFA Cupen/Europa League vid fyra olika säsonger på 2000-talet. Svenskar som Daniel Larsson och Ferhad Ayaz har också tillhört klubben under de senaste åren.

Uppgifter- Coutinho letar hus i Barcelona

På nyårsafton 2017 kom dock ett abrupt besked. Gaziantepspor ligger stensist i den turkiska andraligan efter att man kom sist i högstaligan förra säsongen och drog nästan samtliga pengar i somras. Under förmiddagen bekräftades det också att klubben lägger ner – med allt. På sin officiella hemsida förklarar man att man lägger ner hela klubben och all dess verksamhet.

Missa inte: Nike avslöjar jätteaffären och Hazard letar hus i Madrid.

Ber om ursäkt

I ett långt uttalande på sin hemsida ber man om ursäkt till de män som grundade klubben för 69 år sedan, till de som har byggt upp klubben och till dess supportrar.

Klubben hade öppnat en sprillans ny arena i januari 2017 som tog drygt 35000 åskådare. Det står inte klart vad som kommer hända med den nybyggda arenan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply