Gustav Svensson om ekonomiska situationen i IFK Göteborg: ”En chock”

Gustav Svensson talar ut om skakiga situationen i IFK Göteborg

IFK Göteborg har det svårt ekonomiskt för tillfället, och kan därmed vara tvungna att sälja spelare. Klubbikonen Gustav Svensson talar ut om den pikära situationen, och hymlar inte om att han är missnöjd över hur det ser ut.

Gustav Svensson återvände till Allsvenskan inför den gångna säsongen, och där har han varit en viktig spelare. Han har belönats för det med en plats i Erik Hamréns senaste landslagstrupper, en plats som han gärna behåller till EM.

– Jag har ett väldigt tydligt sikte på EM. Jag är ingen som ber om ursäkt för mig. Jag kommer att slåss stenhårt för en plats, även om chansen kanske är liten, säger Gustav Svensson till Sportbladet.

Gustav Svensson debuterade för Blåvitt 2006, och har spelat 152 Allsvenska matcher sedan dess under sina sejourer i klubben. Nu talar han ut om de ekonomiska bekymmer som klubben lider av.

– Det har ju varit turbulent. Det har det. Vi har inte riktigt vetat hur illa det har varit, säger Gustav Svensson och fortsätter:

– Det är väl ingen kris direkt, men vi fick hela tiden höra att vi jobbade för att inte få röda siffror. Då trodde vi att det skulle bli plus minus noll. Att siffrorna var så röda att vi var tvungna att göra oss av med Kamratgården. Det var verkligen ingen förberedd på. Det var en chock.

Svensson tror sig sitta på lösningen till de ekonomiska problemen.

– Vi får väl sälja Gustav Engvall för 50 miljoner! Det hade varit perfekt. Det behövs något nytt: för driften går ju inte runt. Ledningen kan inte tro att vi ska ta oss till Europa League och att det ska behövas för att vi ska klara driften. Så kan det inte vara.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply