Finnkampen resultat och tävlingstider

Finnkampen resultat och tävlingstider

Finnkampen resultat och tävlingstider – så avgörs tävlingarna

Ända sedan de första tävlingarna 1925 har Finnkampen pågått praktiskt taget årligen. Så Finnkampen resultat och tävlingstider är sånt som vi letat efter i snart hundra år. Men det är extra enkelt att hitta den typen av information med all teknologi nu, till skillnad från mitten av 20-talet. Se Finnkampen live här =>

Finnkampen starttider

Om du till exempel letar efter Finnkampen resultat och även Finnkampen tävlingstider så är det inte allt för svårt att kunna hitta. Tack vare oss på Silly Season Sverige, som älskar all sport, så går det att hitta det mesta. Vi kommer vara er ultimata guide helt enkelt.

Från att hitta sånt som rör resultaten, spelschemat och mycket mer. Sedan tidigare hjälper vi ju er även att se på Finnkampen på TV idag. Det här är något många kommer att försöka göra. För bataljerna i friidrott mot Finland intresserar inte bara sportnördarna. Utan praktiskt taget två nationer.

Hitta alla tävlingstider för Finnkampen – tävlingsschema Finnkampen

Än så länge är inget komplett tävlingsschema för Finnkampen klart. Men så fort det finns ett kommer vi att uppdatera er med det.

Men under tiden ska vi göra vad vi kan för att ge er den information som ni behöver. Till exempel så har några av de hetaste tävlingarna redan spikats. Det gör att ni som undrar över när startar löpningen i Finnkampen 2018 kommer att få svar på era frågor.

De här tävlingarna kommer att få de hetaste tiderna. Vilket innebär att du kan se de fredag och lördag kl 18. Låt oss visa ungefär hur det kommer att se ut. Se allt från Finnkampen här =>

Finnkampen resultat och tävlingstider fredag

Fredag kl 18 börjar det med män och damer 100 meter. Sen fortsätter det så här: 800 meter, 10 000 meter, 400 meter häck, 3000 meter hinder, 4×100 meter, höjdhopp, längdhopp, kula, slägga. Den här ordningen gäller för både herrar. En gren börjar med herrar, och fortsätter sedan med damerna.

Damernas grenar ser ut så här: 100 meter, 1 500 meter, 5 000 meter, 400 meter häck, 3000 meter hinder, 4×100 meter, stav, tresteg, diskus, spjut.

Finnkampen resultat och tävlingstider lördag

Under lördagen har vi också bekräftade scheman från kl 18. Det ser då ut så här.

Herrar: 200 meter, 400 meter, 1 500 meter, 5000 meter, 110 meter häck, 4×400 meter, 10 000 meter gång, stav, tresteg, diskus, spjut.

Damer: 200 meter, 400 meter, 800 meter, 10 000 meter, 100 meter häck, 4×400 meter, 5 000 meter gång, höjd, längd, kula, slägga.

Finnkampen tävlingstider

Vilka vinner Finnkampen 2018?

Så vilka tror du kan vinna Finnkampen i år? Rent historiskt har ju finnarna haft en ganska så stor fördel. Men det är något som med åren har förändrats. Nu var det till exempel sex år senast som finländarna lyckades vinna på herrsidan. Dock leder herrarna från Finland med totalt 13 vinster fler än svenskarna. Men det här är ju något som kan komma att ändras.

På damsidan så såg det däremot länge väldigt jämt ut. Sverige hade några totalsegrar mer, men det kunde oftast gå lite hur som helst. Då visade den svenska dominansen upp sig. Efter att bara ha förlorat tre gånger sedan år 2000(!) så har svenskorna stuckit iväg rejält.

Det finns väldigt lite som säger att finländskorna ska vinna. Herrarna från Finland har dock bättre chanser. Men i det stora hela skulle vi vilja påstå att så väl damer som herrar från Sverige är favoriter att vinna. Lägg ditt spel på Finnkampen här =>

Finnkampen resultat och tävlingstider – Alla resultat Finnkampen 2018

Det här vi ska gå igenom egentligen alla resultat från den här tävlingen. Från första dagen, fram till den sista. Så fort tävlingen drar igång och varje gren börjar gå mot sitt slut så ska vi se till att börja uppdatera allt om resultaten.

Det kommer i första fall att handla om damerna och herrarna på seniornivå. Men då vi vet att det finns ett visst intresse för resultat Finnkampen juniorer så ska vi försöka titta lite på det här också. Egentligen ska det gås igenom praktiskt taget allt som kan vara i intresse för er.

Streama hela Finnkampen – hitta Finnkampen live stream

Och på tal om intressant för er läsare. Precis som det går att streama friidrott live så finns det även möjligheter att hitta en Finnkampen stream. Det här är inget svårt, och vi ska förklara hur. För den som inte kommer att kunna se tävlingarna på TV till exempel så går det istället att streama allt.

Du gör det genom att köpa ett abonnemang hos C More. Det här kostar inte så mycket. Du kan till exempel välja att betala 139 kr eller 199 kronor i månaden. Det som skiljer sig här är ifall du vill slippa reklamen (det dyrare alternativet) eller inte.

Annars kommer du att kunna titta på mängder av sport, precis som alltid. För dig som vill se bra svensk sport, som SHL och Allsvenskan, så går det här att göra. Och i år kommer C More att kunna vissa upp NBA TV tider eftersom de nyligen köpte upp rättigheterna för det här. Det finns ju även mycket golf och tennis, samt friidrott förstås. Så för dig som vill kunna se Finnkampen så är C More det ultimata alternativet via stream. Det är varken dyrt eller krångligt att skaffa.

Finnkampen resultat

Resultat och rekord för Finnkampen genom tiderna

Tack vare Finnkampen i friidrott så finns nu de här tävlingarna i andra former. Bland annat så vet vi ju att friidrotten var först, men andra sporter har tagit del av det här. Inte minst innebandyn, där Sverige tillsammans med Finland är rankade etta respektive tvåa i världen. Även pokern har sin egen version av Finnkampen.

Här kan ni se i siffror hur det har gått sedan tävlingarna började.

Antal vinster

Damer Herrar
Sverige: 42 Finland: 45
Finland: 25 Sverige: 32

Läs mer om Finnkampen här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply