Europa League 16-delsfinaler 2020: datum sextondelsfinaler EL 2019/20!

Europa League 16-delsfinaler 2020- datum sextondelsfinaler EL 2019:20!

Spelschema Europa League 16-delsfinaler 2019/20

Europa League 16-delsfinaler? Intresserad av att se Malmö FF och Europa League sextondelsfinaler? Till skillnad från Champions League finns det en extra rond i Europa League. Här går lagen från gruppspelet till sextondelsfinal och gör det hela två matcher längre för att nå finalen. Gruppspelet drar igång i september månad och sista matchen avgörs i mitten av december månad. Några dagar efter att sista matchen spelats drar lottningen igång. Därefter får vi vänta i drygt två månader, till mitten av februari, för att de första matcherna ska spelas. Det är även här det kommer nya lag in i turneringen. Förutom att de bästa klubbarna från Europa Leagues gruppspel tar sig vidare ansluter även fyra lag från Champions League. Det är nu de riktigt stora och heta matcherna kan dra igång.

Europa League 16-delsfinaler 2019: alla sextondelsfinaler i EL 2018/19!

Spelschema Europa League sextondelsfinaler 2019/20

Denna gång är det bland annat Inter, Napoli och Valencia som tagit sig in i turneringen. Detta via en tredjeplats i CL-gruppen. I 2020 års 16 delsfinaler kommer vi även ha svenskt deltagande. Malmö FF tog sig nämligen vidare från gruppspelet och kommer få minst två matcher till i turneringen. I denna artikel kommer ni få reda på allt som gäller angående MFF i sextondelsfinalerna. Allt från vem de möter mot till speldatum och avsparkstider. Så fort lottningar och info är bestämt uppdateras denna artikel. Under de senaste åren har Malmö FF spelat mycket i Europa. Nu har man tagit sig vidare från gruppspelet och intresset blir allt större och större.

1000 kr riskfritt spel500% bonus300% bonus200% bonus
BetssonleovegasMobilebetComeOn
HÄMTA BONUS!HÄMTA BONUS!HÄMTA BONUS!HÄMTA BONUS!

16-delsfinal i Europa League 2020 – vilka möts i Europa Leagues sextondelsfinaler?

Som vi tidigare nämnt kommer du hitta samtliga möten i Europa Leagues sextondelsfinaler. Vi kommer med all säkerhet få se flera heta matcher. Frågan är om MFF kan ta sig vidare till kvartsfinal. Nedan kommer ni hitta samtliga matcher som kommer spelas i sextondelsfinalerna 2020. Lottningen äger rum måndagen den 16 december klockan 13:00. Då får vi reda på vilka MFF får möta samt alla andra matcher i gruppspelet.

Så när spelas sextondelsfinalerna i Europa League? Det är en fråga som många ställer sig. När lottningen är genomförd gör man även officiellt när lagen kommer att spela mot varandra. Då Europa League alltid spelas på en torsdag är det klart vilka datum det blir. De första 16-delsfinalerna spelas  den 20 februari. Därefter får vi vänta en vecka till returen spelas.

Den andra 16-delsfinalen spelas den 27 februari 2019. Det är då det blir klart vem som tar sig vidare till nästa fas i turneringen. Det är dock oklart vilka lag som spelar klockan 19:00 och vilka som spelar klockan 21:00. Avsparkstiderna sätts några timmar efter att lottningen är klar. Då kommer vi även publicera när samtliga matcher kommer att dra igång. Det är mer eller mindre samma datum varje gång som matcherna spelas. Det kan ändras när det är EM eller VM-år. Normalt sätt är det dock runt den 14 februari som sextondelsfinalerna drar igång. Så är det även 2020 förutom en match som är fetmarkerad.

Europa League sextondelsfinaler – så spelas de

När lottningen är genomfört hittar du spelschemat här. Datumet till vänster är speldatum för det första mötet. Returen spelas på torsdagen veckan efter.

Matcherna nedan är från 2019 och uppdateras när lottningen är klar.

SpeldatumHemmalag (i första mötet)Bortalag (i första mötet)TV-kanalStreamOdds
2019-02-14Viktoria PlzeňDinamo ZagrebEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14Club BruggeSalzburgEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14Rapid WienInternazionaleEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14Slavia PrahaGenkEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14KrasnodarLeverkusenEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14ZürichNapoliEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14Malmö FFChelseaEuropa League på tv, tider & kanal - Kanal 9Europa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14Shakhtar DonetskEintracht FrankfurtEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14CelticValenciaEuroSport 2Europa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14RennesReal BetisEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14OlympiacosDynamo KyivEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14LazioSevillaEuroSport 2Europa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-12FenerbahçeZenitEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14Sporting CPVillarrealEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14BATE BorisovArsenalEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds
2019-02-14GalatasarayBenficaEuropa League live stream - Dplay.seUnibet Liveodds

Som ni ser är det flera heta matcher vi kommer att bjudas på. Redan nu kommer alltså ett favoritlag till titeln att tvingas packa resväskorna. Frågan är dock vilket lag det blir.

Europa League sextondelsfinaler

Europa League sextondelsfinaler 2020

Detta är alltså matcherna som vi kommer få njuta av i Europa League. Kommer Malmö FF lyckas slå sin motståndare eller blir det förmycket för skåningarna? Som ni säkert vet brukar Europa League sextondelsfinaler bli heta och storlag kan möta varandra. Det är nu de riktiga striderna drar igång och skrällar kan äga rum. Något som är värt att nämna är att lagen som vinner sin grupp kan endast ställas mot en grupptvåa. Grupptvåorna kan däremot ställas antingen en gruppvinnare eller ett lag från Champions League. Rent publikmässigt är det häftigare att få möta en gruppvinnare eller att möte ett lag från CL.

Siktar man dock på att försöka gå hela vägen till final är en gruppvinst ett måste. Malmö FF var ganska nära att vinna sin grupp. Man lyckades dock endast få två oavgjorda matcher mot Sarpsborg. Det hela gjorde att man slutade två poäng bakom Genk som vann gruppen. Nu ställs man mot Chelsea i sextondelsfinal.

Europa League sextondelsfinaler 2019: datum 16-delsfinaler EL 2018/19!

Hur mycket intäkter ger Europa League 16-delsfinaler?

Det är många som vill veta hur mycket pengar det ger att spela i Europa. Då Malmö FF och Östersund spelat i Europa och gått bra har man spelat in flera fina miljoner. Bara att ta sig till gruppspelet ger en hel del med svenska mått mätt. Europa League prispengar har ökat väldigt mycket under de senaste åren. Bara för att ta sig till gruppspelet får varje lag drygt 45-50 miljoner kronor. Därefter får klubbarna bonusar för varje match de vinner eller spelar oavgjort. När MFF 2018 tog sig till Europa League sextondelsfinaler hade man inför matcherna vunnit drygt 75 miljoner kronor. Detta är fina pengar för svenska klubbar. Speciellt med tanke på att ett eller två års framgångar i Europa League kan ge ett ganska stort försprång. Detta jämfört med de andra lagen i ligan. Kolla bara på MFF efter senaste årens framgångar.

100% bonus500% bonus100% bonus100% bonus
BethardCherrycasino sportBetfairbetsafe
HÄMTA BONUS!HÄMTA BONUS!HÄMTA BONUS!HÄMTA BONUS!

Läs mer om spel i Europa

Vi på Silly Season Sverige älskar fotboll. Vi har all information du behöver angående turneringen. Allt från Europa League på TV och Europa League grupper till lottningar och kvartsfinaler, semifinaler och självklart finalen. Går du och undrar på var spelas Europa League-finalen 2020 eller när den spelas hittar du även all info om det.

Vi har även tagit fram allt när det kommer till vem vinner skytteligan i Europa League och vem som leder Europa Leagues skytteliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply