Europa League 16-delsfinaler 2024: datum sextondelsfinaler EL 2023/24!

Europa League 16-delsfinaler 2020- datum sextondelsfinaler EL 2019:20!

Spelschema Europa League 16-delsfinaler 2023/2024

Europa League 16-delsfinaler? Intresserad av att se Europa League sextondelsfinaler? Till skillnad från Champions League finns det en extra rond i Europa League. Här går lagen från gruppspelet till sextondelsfinal och gör det hela två matcher längre för att nå finalen. Gruppspelet drar igång i september månad och sista matchen avgörs i mitten av december månad.

Några dagar efter att sista matchen spelats drar lottningen igång. Därefter får vi vänta i drygt två månader, till mitten av februari, för att de första matcherna ska spelas. Det är även här det kommer nya lag in i turneringen. Förutom att de bästa klubbarna från Europa Leagues gruppspel tar sig vidare ansluter även fyra lag från Champions League. Det är nu de riktigt stora och heta matcherna kan dra igång.

Europa League 16-delsfinaler 2020: datum sextondelsfinaler EL 2019/20!

Spelschema Europa League sextondelsfinaler 2023/2024

Europa League 16-delsfinaler? Denna gång är det bland annat AC Milan, AS Roma och Feyenoord som tagit sig in i turneringen. Detta via en tredjeplats i CL-gruppen. I 2024 års 16 delsfinaler kommer vi tyvärr inte ha svenskt deltagande då Häcken inte gick vidare från sin grupp. I denna artikel kommer ni få reda på allt som gäller angående sextondelsfinalerna. Allt från vem de möter mot till speldatum och avsparkstider. Så fort lottningar och info är bestämt uppdateras denna artikel.

16-delsfinal i Europa League 2024 – vilka möts i Europa Leagues sextondelsfinaler?

Europa League 16-delsfinaler? Som vi tidigare nämnt kommer du hitta samtliga möten i Europa Leagues sextondelsfinaler. Vi kommer med all säkerhet få se flera heta matcher. Nedan kommer ni hitta samtliga matcher som kommer spelas i sextondelsfinalerna 2024. Lottningen ägde rum måndagen den 18 december klockan 13:00.

Så när spelas sextondelsfinalerna i Europa League? Det är en fråga som många ställer sig. När lottningen är genomförd gör man även officiellt när lagen kommer att spela mot varandra. Då Europa League alltid spelas på en torsdag är det klart vilka datum det blir. De första 16-delsfinalerna spelas den 15 februari. Därefter får vi vänta en vecka till returen spelas.

Den andra 16-delsfinalen spelas den 22 februari. Det är då det blir klart vem som tar sig vidare till nästa fas i turneringen. Det är dock oklart vilka lag som spelar klockan 18:45 och vilka som spelar klockan 21:00. Avsparkstiderna sätts några timmar efter att lottningen är klar. Då kommer vi även publicera när samtliga matcher kommer att dra igång. Det är mer eller mindre samma datum varje gång som matcherna spelas. Det kan ändras när det är EM eller VM-år. Normalt sätt är det dock runt den 14 februari som sextondelsfinalerna drar igång. Så är det även 2020 förutom en match som är fetmarkerad.

Europa League sextondelsfinaler – så spelas de

Europa League 16-delsfinaler? Datumet till vänster är speldatum för det första mötet. Returen spelas på torsdagen veckan efter.

Speldatum Hemmalag (i första mötet) Bortalag (i första mötet) Stream Odds
2020-02-15 Feyenoord AS Roma Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 AC Milan Rennes Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 Lens SC Freiburg Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 Young Boys Sporting CP Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 Benfica Toulouse Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 Braga Qarabag Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 Galatasaray Sparta Prag Europa League stream Unibet Liveodds
2024-02-15 Shakhtar Donetsk Marseille Europa League stream Unibet Liveodds

Som ni ser är det flera heta matcher vi kommer att bjudas på. Redan nu kommer alltså ett favoritlag till titeln att tvingas packa resväskorna. Frågan är dock vilket lag det blir.

Europa League sextondelsfinaler

Europa League sextondelsfinaler 2024

Europa League 16-delsfinaler? Detta är alltså matcherna som vi kommer få njuta av i Europa League. Som ni säkert vet brukar Europa League sextondelsfinaler bli heta och storlag kan möta varandra. Det är nu de riktiga striderna drar igång och skrällar kan äga rum. Något som är värt att nämna är att lagen som vinner sin grupp kan endast ställas mot en grupptvåa. Grupptvåorna kan däremot ställas antingen en gruppvinnare eller ett lag från Champions League. Rent publikmässigt är det häftigare att få möta en gruppvinnare eller att möte ett lag från CL.

Europa League sextondelsfinaler

Hur mycket intäkter ger Europa League 16-delsfinaler?

Det är många som vill veta hur mycket pengar det ger att spela i Europa. Då BK Häcken, Malmö FF och Östersund spelat i Europa och gått bra har man spelat in flera fina miljoner. Bara att ta sig till gruppspelet ger en hel del med svenska mått mätt. Europa League prispengar har ökat väldigt mycket under de senaste åren. Bara för att ta sig till gruppspelet får varje lag drygt 45-50 miljoner kronor. Därefter får klubbarna bonusar för varje match de vinner eller spelar oavgjort.

När MFF 2018 tog sig till Europa League sextondelsfinaler hade man inför matcherna vunnit drygt 75 miljoner kronor. Detta är fina pengar för svenska klubbar. Speciellt med tanke på att ett eller två års framgångar i Europa League kan ge ett ganska stort försprång. Detta jämfört med de andra lagen i ligan. Kolla bara på MFF efter senaste årens framgångar.

Läs mer om spel i Europa

Vi på Silly Season Sverige älskar fotboll. Vi har all information du behöver angående turneringen. Allt från Europa League på TV och Europa League grupper till lottningar och kvartsfinaler, semifinaler och självklart finalen. Går du och undrar på var spelas Europa League-finalen 2020 eller när den spelas hittar du även all info om det.

Vi har även tagit fram allt när det kommer till vem vinner skytteligan i Europa League och vem som leder Europa Leagues skytteliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply