bet365

Bingo ger inkomst till fotbollsföreningar

Sen bingo introducerades för den svenska publiken på 1960-talet har den tagit en plats som ett av våra mest folkkära spel. Det spelas idag i många olika former men traditionellt sett har det varit ett sätt för fotbollsklubbarna att tjäna in pengar. Ofta arrangeras det bingokvällar på fotbollsplaner och klubbhus landet runt.

Bingo online

Även om bingo har en lång tradition av att arrangeras på idrottsplatser och bingohallar så spelas mycket bingo idag online. Det finns så klart flera olika aktörer på marknaden som erbjuder bingo online. En av dem, Maria Bingo erbjuder olika typer av traditionell bingo men även Hexa Bingo, en ny typ av bingo som de själva utvecklat. Eftersom bingo ses som ett socialt spel av många har de stora bingobolagen online sett till att ordna med chattrum och bingovärdar så att de som spelar kan känna gemenskap med andra spelare.

Över sundet

Det var sommaren 1961 som det första bingoutropet i Sverige gjordes. Det var fotbollsklubben Gunnarstorps IF som hade två medlemmar som varit över till Danmark och sett att fotbollsföreningarna där kunde dra in pengar med hjälp av en ny sorts lotteri. Med sig tillbaka över sundet hade de ett bingohjul och brickor till att ordna med bingo. Det blev snart en succé och klubben drog in så mycket pengar att de snabbt nådde framgångar även på planen. 1966 vann de division 2 och fick vara med att kvala till Allsvenskan. Tyvärr blev det stopp där, men bingo-succén fortsatte. Än idag används idrottsplatsen till bingo även om den inte längre används till fotbollsmatcher.

Populärt med bilbingo

Bingo är idag en stor del av många idrottsföreningars intäkter. Bingokvällar där det även säljs fika, korv med bröd, våfflor och annat blir ofta ett ytterligare välkommet tillskott i kassan. Något som har blivit väldigt populärt den senaste tiden är bilbingo. Det är en typ av bingo som passar perfekt för idrottsplatser som ofta har generösa ytor till parkering. Det går till så att bilarna parkerar och sen spelar man sin bingobricka inne i bilen. Det passar perfekt för vår svenska somrar där vädret kan göra det svårt att planera utomhusaktiviteter utan möjlighet till skydd från vädret. Det här är särskilt vanligt ute på landsbygden där utbudet av nöjen är begränsat men det finns gott om ytor att parkera på. Till exempel Guldsmedshytte SK i Örebro län som varje sommar ordnar med populära bingokvällar på onsdagarna. Det har blivit till en kär tradition som lockar till sig spelare från grannbyarna också. Just bilbingo brukar vara extra populärt bland veteranbilsentusiaster. Då får de en anledning att ta en tur med bilen. De kan sen möta upp andra likasinnade och beundra varandras bilar mellan bingoutropen.

Samsas om bingohall

Det är inte bara genom att ordna bingo på sin egen idrottsplan som ger möjlighet till inkomster från bingo. På många orter i landet finns bingohallar som samlar in pengar till det lokala föreningslivet. Fotbollsföreningar kan då ställa upp med att baka fika, sälja korv, dela ut bingobrickor, städa och så vidare och får på så sätt del av inkomsterna. På många håll organiseras flera olika föreningar runt en och samma bingohall. På så sätt går det även för mindre klubbar att vara med på att ordna bingo varje dag. En mindre förening skulle få svårt att kunna få fram frivilliga medlemmar som kan ställa upp varje dag, men tillsammans med andra lokala föreningar går det bra.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply