Helgens utlandsproffs: Nio svenskmål och två debutanter

Sammanställning – så gick det för SAMTLIGA utlandsproffs i helgen

Vi fick i helgen se hela nio svenskmål ute i världen och de gjordes i England, Frankrike, Holland, Israel och Kina. Utöver detta fick vi även se en ligadebut i Holland, där Mikael Dyrestam gjorde sina första minuter i Eredivisie, samt en i Bosnien, där Mirza Halvadzic gjorde sitt första framträdande i högstaligan.

Nedan ser du en sammanställning för hur det har gått för de svenska utlandsproffsen utanför Norden, med spelade ligamatcher, mål och assist inom parentes för varje spelare.

Spanien

John Guidetti, Celta Vigo (28/7/0)
– Efter att ha blivit målskytt i den senaste omgången fick Guidetti i helgen börja på bänken när hans Celta Vigo tog emot Deportivo La Coruña i La Liga. Guidetti kom in i den 73:e minuten vid ställningen 1-1 men hann inte påverka resultatet som stod sig matchen ut.

Tyskland

Oscar Wendt, B Mönchengladbach (25/3/2)
– Var tillbaka från skadefrånvaron och spelade hela matchen som vänstermittfältare i en 3-5-2-uppställning när hans Borussia Mönchengladbach slog Hertha Berlin med hela 5-0. Hela laget stod för en mycket fin insats och Wendt fick 7,7 i betyg av whoscored.com. Mönchengladbach ligger nu på fjärde plats i Bundesliga i den mycket jämna striden om Europa-platserna.
Branimir Hrgota, B Mönchengladbach (9/0/0)
– Utanför matchtruppen för tredje helgen i rad och deltog inte i helgens 5-0-vinst över Hertha Berlin.
Pierre Bengtsson, FSV Mainz 05 (15/0/0)
– Har nyss blivit fri från skada och fanns för andra helgen i rad med på bänken när hans Mainz slog Augsburg med 4-2. Mainz är med i kampen om Europa-platserna och ligger nu på sjätte plats i Bundesliga.
Albin Ekdal, Hamburg (12/0/0)
– Spelade återigen 90 minuter på det centrala mittfältet när hans Hamburg slog Bundesliga-jumbon Hannover 96 med 3-0. 26-årige Ekdal gjorde en bra match och fick 7,7 i betyg av whoscored.com.
Nabil Bahoui, Hamburg (2/0/0)
– Kom till Hamburg i januari och har ännu inte fått starta i Bundesliga. I helgens 3-0-vinst över Hannover 96 fick 25-årige Bahoui se hela matchen från bänken.
Jiloan Hamad, Hoffenheim (7/1/0)
– Utanför matchtruppen för andra helgen i rad och deltog inte i helgens 1-1-match mot FC Köln.
Alexander Milosevic, Hannover 96 (7/0/0)
– Fick återigen 90 minuter i mittförsvaret när hans Hannover 96 förlorade med hela 0-3 mot Hamburg. Milosevic fick blygsamma 6,1 i betyg av whoscored.com och Hannover 96 ligger sist i Bundesliga, 11 poäng från säker mark med sex omgångar kvar.
Emil Forsberg, RB Leipzig (26/6/7)
– 24-åringen är given i startelvan och fick i helgen 90 nya minuter på Leipzigs mittfält när man slog Bochum med 3-1. Forsberg stod för en assist och Leipzig leder 2. Bundesliga med sex omgångar kvar.
Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig (26/0/0)
– Tog som vanligt en startplats och fick spela 90 minuter i Braunschweigs trebackslinje när man slog Paderborn i 2. Bundesliga med 2-1. Braunschweig ligger på sjunde plats i den tyska andraligan.
Christer Youssef, Hansa Rostock (5/0/0)
– Den tidigare Djurgårds-mittfältaren gjorde sitt femte inhopp i tyska 3. Liga när han byttes in i den 71:a minuten för sitt Hansa Rostock i helgens 0-0-match mot Preußen Münster. Hansa Rostock ligger på 15:e plats i den tyska tredjeligan, två poäng från nedflyttning.

England

Jonas Olsson, West Bromwich (23/1/1)
– Fick se hela matchen från bänken när hans West Bromwich spelade 0-0 mot Sunderland. West Bromwich ligger på 11:e plats i Premier League.
Joel Ekstrand, Watford (0/0/0)
– Är långtidsskadad och deltog inte i helgens 0-4-förlust mot Arsenal.
Kristoffer Nordfeldt, Swansea City (0/0)
– Har ännu inte gjort sin debut i Premier League och satt som vanligt på bänken i 2-2-matchen mot Stoke.
Martin Olsson, Norwich City (18/1/2)
– Blev matchhjälte för Norwich när han på stopptid avgjorde matchen mot Newcastle med sitt 3-2-mål. Spelade hela matchen som vänsterback och fick 7/10 i betyg av whoscored.com, medan goal.com gav honom 3,5/5 i betyg.
Ola Toivonen, Sunderland (12/0/2)
– För femte matchen i rad blev det 90 minuter på bänken när Sunderland kryssade hemma mot West Bromwich.
Sebastian Larsson, Sunderland (12/0/0)
– Spenderade 90 minuter på bänken i helgens 0-0-match mot West Bromwich. Sunderland ligger på nedflyttningsplats i Premier League, fyra poäng upp till säker mark, med en match mindre spelad.
Marcus Olsson, Derby County (11/1/1)
– Anslöt till Derby i januari och har sedan dess varit ordinarie som vänsterback. På lördagen blev det 90 nya minuter i 1-2-förlusten mot Cardiff. 27-årige Olsson stod för assisten till Derbys 1-1-mål och gjorde överlag en mycket bra match. Fick 7,8 i betyg av whoscored.com, vilket var bäst i Derby som ligger på sjätte plats i Championship. På tisdagen var det dags för match igen. Derby spelade 82 minuter och fick 7,3 i betyg i 4-0-vinsten över Hull.
Alexander Kacaniklic, Fulham (23/3/0)
– Utanför matchtruppen för fjärde matchen i rad och deltog inte i helgens 2-1-vinst över MK Dons i Championship.
Martin Lorentzson, Coventry City (6/0/0)
– Spenderade 90 minuter på bänken i helgens 0-0-match mot Gillingham i League One.
Marcus Nilsson, Fleetwood Town (11/1/0)
– Det blev 90 nya minuter för Marcus Nilsson i backlinjen när hans Fleetwood Town spelade 1-1 borta mot Swindon Town. På tisdagen var det dags för match igen, men då fick Nilsson se matchen från bänken när man slog Peterborough med 2-0. Fleetwood ligger på 19:e plats i League One, med en poäng ner till nedflyttning.

Italien

Pontus Jansson, Torino (4/0/0)
– Spelade 90 minuter i Torinos trebackslinje när man vände och vann mot Inter med 2-1. Det var Janssons första Serie A-minuter sedan januari månad och 25-åringen fick 6,6 i betyg av whoscored.com. Torino ligger nu på 11:e plats i Serie A.
Alexander Farnerud, Torino (2/0/0)
– Plockades ut ur Torinos frysbox när man slog Inter med 2-1. Farnerud började på bänken men byttes in med tio minuter kvar på mittfältet. 31-åringen, som sitter på ett utgående kontrakt, fick 6,3 i betyg av whoscored.com.
Emil Krafth, Bologna (1/0/0)
– Plockades fram från frysboxen och placerades i kylskåpet när han för första gången på tre månader fanns med i Bolognas matchtrupp. 21-årige Krafth spenderade dock hela matchen på bänken i 0-1-förlusten mot Hellas Verona och har inte fått speltid sedan oktober månad.
Oscar Hiljemark, Palermo (31/4/4)
– Fanns med i startelvan i bortamatchen mot Chievo. Hiljemark hade visserligen ingen stark inledning på matchen, men blev märkligt nog utbytt redan i den 39:e minuten, vid ställningen 1-1. Matchen slutade 3-1 till Chievo.
Robin Quaison, Palermo (25/1/3)
– Byttes in i den 65:e minuten i 1-3-förlusten mot Chievo i helgen. Hann inte påverka resultatet men gjorde ett ganska piggt inhopp och fick 6,3 i betyg av whoscored.com. Palermo ligger på nedflyttningsplats i Serie A, med samma poäng men sämre målskillnad än Carpi, som ligger på säker mark.
Filip Helander, Hellas Verona (21/2/0)
– Hade inför måndagens möte med Bologna spelat 90 minuter i samtliga Serie A-matcher 2016 och förväntades starta även den här matchen. Helander stoppades dock från spel på grund av magsjuka.

Portugal

Victor Lindelöf, Benfica(9/1/0)
– Fick 90 minuter för åttonde matchen i följd i ligan när Benfica hemmaslog Braga med 5-1. Segern var mycket viktig i kampen om titeln, och Benfica behåller nu sin tvåpoängsledning framför stadskonkurrenten Sporting Lissabon i den portugisiska ligan.

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic, PSG (26/30/11)
– Zlatans fantastiska säsong fortsätter. Tre mål varav ett drömmål mot Nice när hans PSG vann med 4-1 och 34-åringen fick 10/10 i betyg av whoscored.com. På tisdag väntar Champions League-kvartsfinal mot Manchester City.
Niklas Hult, OGC Nice (13/1/0)
– Spelade hela matchen som vänsterback när Nice fick storstryk av Zlatan Ibrahimovic PSG. Det var första gången på två månader som 26-årige Hult fick spela 90 minuter och av whoscored.com fick han 6,4 i betyg. Med sex omgångar kvar i Ligue 1 ligger Nice nu på en femteplats och är med i kampen om Europaplatserna.
Isaac Thelin, Bordeaux (6/0/0)
– Fick för första gången sedan den 4:e oktober 2015 speltid i den franska ligan. Han fick 20 minuter i bortavinsten mot serietvåan Monaco. Värt att lägga på minnet är att den svenska anfallaren endast fick 5,8 i betyg av whoscored.com, vilket var sämst i Bordeaux.
Deniz Hümmet, Troyes (3/0/0)
– Den unge 19-åringen gjorde sin första match från start i Ligue 1 när hans Troyes förlorade hemma mot Angers med 0-1. Hümmet fick 60 minuters speltid och 6,2 i betyg av whoscored.com. I och med förlusten kommer Troyes att åka ur Ligue 1 då man har ointagliga 19 poäng upp till säker mark.

Ryssland

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva (20/2/3)
– Gjorde en ganska svag insats i 0-2-förlusten mot Zenit, men fick som vanligt 90 minuter och ett gult kort i matchen. I sju av de åtta senaste matcherna har Wernbloom dragit på sig ett gult kort och nu väntar avstängning i nästa omgång för 29-åringen. I matchen mot Zenit fick Wernbloom 6,1 i betyg av whoscored.com och CSKA Moskva tappade i och med förlusten förstaplatsen i ryska Premier League.
Andreas Granqvist, FK Krasnodar (21/1/0)
– Spelade 90 minuter i Krasnodars 4-3-3-uppställning när man på måndagen slog Dinamo Moskva med 4-1. Den 30-årige lagkaptenen fick 7,2 i betyg av whoscored.com och Krasnodar ligger nu på sjätte plats i ryska Premier League.
Emil Bergström, Rubin Kazan(4/0/0)
– Spelade hela matchen när Rubin Kazan förlorade borta mot Lokomotiv Moskva med 1-0. Bergström var dock en av de bästa i sitt lag och fick 6,8 i betyg av whoscored.com. Rubin Kazan, som har fem poäng ner till kvalplats med åtta matcher kvar, har definitivt inte säkrat sitt kontrakt i ryska Premier League.
Sebastian Holmén, Dinamo Moskva (3/0/0)
– Spelade sin tredje raka match för Dinamo Moskva, dit han anslöt i vintras, när laget förlorade hemma mot Krasnodar med 1-4. 23-årige Holmén spelade 90 minuter i Dinamo Moskvas fembackslinje, fick 6,4 i betyg av whoscored.com, och laget ligger nu på 11:e plats i ryska Premier League.

Belgien

Erdin Demir, Waasland-Beveren (31/0/0)
– Grundserien i Belgien är slut och Waasland-Beveren hamnade på 12:e plats. Nu väntar slutspel där det slutgiltiga målet är en kvalplats till Europa League. På söndagen ställdes man mot Standard Liège i ett slutspelsgruppspel men förlorade med 0-1. Erdin Demir, som bara har missat 12 minuters speltid på hela säsongen, fick 90 nya minuter som vänsterback.

Holland

Simon Gustafson, Feyenoord (13/3/7)
– Satt på bänken i 3-0-vinsten över Excelsior. Feyenoord ligger på tredje plats i Eredivisie.
Pär Hansson, Feyenoord (0/0)
– Har ännu inte fått göra sin debut i holländska Eredivisie och satt på bänken när hans Feyenoord slog Excelsior med 3-0.
Mattias Johansson, AZ Alkmaar (22/1/2)
– Har nyss återvänt från skada och fanns med på bänken när hans AZ Alkmaar förlorade med 2-4 hemma mot PSV Eindhoven. AZ ligger på fjärde plats i Eredivisie.
Muamer Tankovic, AZ Alkmaar (15/3/1)
– Byttes in i den 75:e minuten vid ställningen 0-4 i hemmamatchen mot PSV. AZ lyckades i slutminuterna snygga till siffrorna till 2-4 efter att 21-årige Tankovic gjort matchens sista mål i den 84:e minuten. Av whoscored.com fick den svenske anfallaren 7,6 i betyg.
Sam Lundholm, NEC Nijmegen (9/0/0)
– Satt på bänken hela matchen i 2-1-vinsten över Vitesse. NEC Nijmegen ligger nu på åttonde plats i Eredivisie och är med i kampen om att få spela play-off om platserna till Europa League-kvalet.
Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen (1/0/0)
– Anslöt till NEC Nijmegen i januari och fick äntligen göra sin debut i Eredivisie när han byttes in i den 90:e minuten i 2-1-vinsten över Vitesse.
Simon Tibbling, Groningen (28/0/3)
– Spelade 90 minuter på det centrala innermittfältet när Groningen, efter sex raka förluster i Eredivisie, slog ADO Den Haag med 1-0. 21-årige Tibbling fick 6,7 i betyg av whoscored.com och Groningen ligger nu på 12:e plats i ligan.
Rasmus Lindgren, Groningen (16/1/1)
– Groningens lagkapten Rasmus Lindgren spelade som vanligt 90 minuter i mittförsvaret när man ställdes mot ADO Den Haag. Matchen vanns med 1-0 efter att Lindgren skjutit in en riktig frisparkskanon i den 76:e minuten från långt avstånd och 31-åringen fick hela 8,5 i betyg av whoscored.com.
Dino Islamovic, Groningen (0/0/0)
– Är på väg tillbaka från långtidsskada och fanns inte med i matchtruppen till helgens 1-0-vinst över ADO Den Haag.
Sam Larsson, SC Heerenveen (29/4/7)
– Fanns som vanligt med från start när Heerenveen slog Roda JC borta med 2-1. 22-årige Larsson fick 80 minuters speltid som central offensiv mittfältare och whoscored.com gav honom 6,6 i betyg. Heerenveen ligger nu på 11:e plats i Eredivisie.
Simon Thern, SC Heerenveen (14/3/0)
– Är långtidsskadad och deltog inte i helgens 2-1-vinst över Roda JC.
Arber Zeneli, SC Heerenveen (12/3/0)
– Har fått mycket speltid för Heerenveen sedan han anslöt till klubben i vintras. På söndagen blev det 90 nya minuter som yttermittfältare när man bortaslog Roda JC med 2-1. 21-årige Zeneli blev målskytt i den 51:e minuten då han satte 1-0 för Heerenveen, och fick till slut 7,7 i betyg av whoscored.com.
Kristoffer Peterson, Roda JC (11/1/3)
– Började på bänken när hans Roda JC ställdes mot Heerenveen på söndagen. 21-årige Peterson byttes in i den 54:e minuten vid ställningen 0-1 och låg bakom kvitteringen 12 minuter senare då Tom van Hyfte stötte in 1-1 på retur från Petersons långskott i stolpen. Matchen slutade dock med förlust, 1-2, och Peterson fick 6,6 i betyg av whoscored.com.
Valmir Berisha, Cambuur (6/0/0)
– Fast i frysboxen och var utanför matchtruppen för sjunde matchen i rad när hans Cambuur spelade 2-2 mot nästjumbon De Graafschap. Cambuur ligger sist i Eredivisie med en poäng upp till kvalplats och åtta poäng upp till säker mark, med fem matcher kvar att spela.
Marko Mitrovic, FC Eindhoven (0/0/0)
– Det före detta ungdomsproffset i Chelsea är fast i frysboxen och har inte spelat en enda match för FC Eindhoven, dit han anslöt i somras. Var återigen utanför matchtruppen i 2-1-vinsten mot RKC Waalwijk i Jupiler League och FC Eindhoven ligger på en tredjeplats i den holländska andraligan.

Turkiet

Samuel Holmén, Konyaspor (23/4/2)
– Efter att ha varit sjuk och missat den senaste ligamatchen så var 31-årige Holmén tillbaka i startelvan när hans Konyaspor slog Genclerbirligi med 1-0. 31-åringen spelade 90 minuter som offensiv central mittfältare och fick 6,7 i betyg av whoscored.com. Konyaspor har nu 10 matcher utan förlust och ligger på tredje plats i Süper Lig.
Andreas Isaksson, Kasimpasa (13/4)
– Efter fyra insläppta mål, varav en ordentlig tabbe, i den senaste matchen mot Bursaspor, blev Isaksson förpassad till bänken när hans Kasimpasa ställdes mot ligaettan Besiktas på måndagen. Kasimpasa ligger på femte plats i Süper Lig.
Mervan Celik, Akhisar Belediyespor (5/0/0)
– På väg tillbaka från skada och deltog inte i helgens 2-2-match mot Antalyaspor.
Erkan Zengin, Trabzonspor (23/3/3)
– Hade drabbats av influensa och deltog därför inte i helgens 1-0-vinst över Gaziantepspor.
Johannes Hopf, Genclerbirligi (24/8)
– Är ordinarie i Genclerbirligi och på lördagen blev det 90 nya minuter för målvakten när hans lag förlorade hemma mot Konyaspor med 0-1. Den nyblivne landslagsmannen fick 6,7 i betyg av whoscored.com.
Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi (11/1/0)
– Fanns inte med i matchtruppen i 0-1-förlusten mot Konyaspor. 29-årige Dimitriadis har inte fått speltid under hela 2016.
Daniel Larsson, Gaziantepspor (24/4/2)
– Fick 90 minuter som ensam anfallare i 0-1-förlusten mot Trabzonspor. 29-årige Larsson är ordinarie i Gaziantepspor men fick på lördagen endast 6,1 i betyg av whoscored.com. Gaziantepspor ligger på 13:e plats i Süper Lig.
Ferhat Ayaz, Gaziantepspor (3/0/0)
– Utanför truppen och deltog inte i helgens 0-1-förlust mot Trabzonspor.
Abdul Khalili, Mersin (20/1/1)
– Spelade som vanligt 90 minuter på Mersins centrala innermittfält när man åkte på storförlust borta mot Istanbul Basaksehir. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget och Khalili fick 6,1 i betyg av whoscored.com. 23-åringen åkte även på ett gult kort och Mersin ligger i och med förlusten näst sist i Süper Lig, med fyra poäng upp till säker mark.
Mahmut Özen, Adana Demirspor (2/0/0)
– Utanför matchtruppen för fjärde helgen i rad och deltog inte i helgens 2-1-vinst över Göztepe i den turkiska andraligan. Adana Demirspor ligger på fjärde plats i ligan och ser ut att få kvala till högstaligan när grundserien är slut.
Nahir Besara, Göztepe (14/1/0)
– Utanför matchtruppen och deltog inte i helgens 1-2-förlust mot Adana Demirspor. Göztepe ligger på 10:e plats i den turkiska andraligan.
Tahir Kocak, Fethiyespor (3/0/0)
– För tredje matchen i rad blev det 90 minuter i backlinjen för 19-årige Kocak, tidigare i GAIS, när hans Fethiyespor spelade 0-0 mot Hatayspor i den turkiska tredjeligan. Fethiyespor ligger på 11:e plats i ligan.
Mattias Mete, Dardanelspor (12/6/0)
– 28-åringen, som tidigare spelat i bland annat Åtvidaberg och Syrianska, blev återigen målskytt för sitt Dardanelspor i 1-2-förlusten mot bottenlaget Tavsanli Linyitspor. Dardanelspor ligger på nionde plats i sin grupp i den turkiska fjärdeligan.

Schweiz

Alexander Fransson, FC Basel (5/1/0)
– Satt på bänken i toppmötet mot Young Boys. Basel vann matchen med 2-0 och leder ligan med hela 17 poängs försprång.
Behrang Safari, FC Basel (15/0/1)
– Startade som vänsterback i 2-0-vinsten över Young Boys i den schweiziska ligan. 31-årige Safari, som ansluter till Malmö FF när hans kontrakt går ut i sommar, fick 83 minuters speltid innan han byttes ut mot Adama Traore.
Alexander Gerndt, Young Boys (20/7/3)
– Fick 81 minuters speltid i Young Boys 0-2-förlust mot Basel på söndagen. Young Boys har teoretiskt sett fortfarande chans på ligaguldet, men med 17 poäng upp till Basel så får man nog snarare ställa in sig på att behålla avståndet ner till Grasshopper (fyra poäng) för att på så sätt få kvala till Champions League.
Kim Källström, Grasshopper (25/1/11)
– Grasshoppers lagkapten spelade som vanligt 90 minuter när man åkte på andra raka förlusten i ligan mot FC Thun. Slutresultatet skrevs till 2-1, Källström drog på sig ett gult kort, och Grasshopper tappar mark i jakten på en Champions League-plats.

Grekland

Jimmy Durmaz, Olympiakos (21/6/6)
– Satt på bänken hela matchen. Olympiakos vann med 4-0 mot Pantrakikos i den grekiska ligan, där titeln sedan tidigare är säkrad.
Jakob Johansson, AEK Athen (27/3/3)
– Blev inbytt med fem minuter kvar av matchen när hans AEK Athen kryssade mot bottenlaget AEL Kalloni. AEK Athen ligger på en andraplats i tabellen, med 25 poäng upp till Olympiakos och på samma poäng som trean Panathinaikos.
Marcus Berg, Panathinaikos (21/10/3)
– Avstängd efter att ha samlat på sig tillräckligt med varningar. Panathinaikos vann med 3-2 mot PAE Veria och ligger nu på en tredje plats, samma poäng som tvåan AEK Athen.
Alexander Fioretos, AEL Kalloni (0/0/0)
– Frysboxen fortsätter för den 21-årige mittfältaren som återigen stod utanför matchtruppen. Detta trots att han gjorde en kanonprestation i en träningsmatch förra veckan där svensken, med grekiskt medborgarskap, stod för två assist. AEL Kalloni möter Atromitos på söndag.
Sonny Karlsson, AEL Kalloni (8/0/0)
– Blev inbytt i den 79:e minuten när hans Kalloni kryssade hemma mot topplaget AEK Athen. AEL Kalloni ligger sist i den grekiska ligan och är redan klara för nedflyttning.

Österrike

Philip Hellquist, Wolfsberger AC (20/1/0)
– Startade matchen mot Ried men blev utbytt redan i halvtidsvilan. Wolfsberger vann matchen med 1-0 efter att Silvio Carlos, som ersatte Hellquist gjort matchens enda mål. Det var Wolfsbergers åttonde match utan förlust och man ligger nu på en åttondeplats med tio poäng ner till nedflyttning.

Cypern

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta (24/3/0)
– Var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen i backlinjen när Nea Salamina besegrades med 1-0. Anorthosis ligger på femte plats i den cypriotiska mästerskapsserien, två poäng från tredjeplatsen som innebär kval till Europa League.

Israel

Joakim Askling, Beitar Jerusalem (4/0/0)
– Den 26-årige mittbacken är fast i frysboxen och har inte spelat sedan den 10:e januari. Deltog inte i helgens 0-2-förlust mot Hapoel Be’er Sheva. Beitar Jerusalem ligger på tredje plats och ser ut att ta en kvalplats till Europa League.
Rade Prica, Maccabi Petah Tikva (7/2/0)
– Gjorde det avgörande målet i 2-1-vinsten över Bnei Yehuda på lördagen. Prica spelade hela matchen.

Skottland

Mikael Lustig, Celtic (25/2/4)
– Spelade som vanligt 90 minuter som högerback i lördagens 3-1-vinst över Heart i den skotska ligan. 29-åringen fick 6/10 i betyg av readceltic.com. På tisdagskvällen var det dags för nya match när Celtic ställdes mot Dundee FC, men för Lustigs del gick det dock lite tyngre. Utbytt i den 64:e minuten och endast 5/10 i betyg av samma hemsida. Matchen slutade 0-0.

Azerbajdzjan

Samuel Armenteros, Qarabag Agdam (19/6/0)
– Fick 23 minuters speltid när hans Qarabag slog bottenlaget Xäzär Länkärän med 2-1. Det var Qarabags femte raka vinst och man leder nu ligan med 10 poängs försprång, med åtta omgångar kvar att spela.
Ricardinho, FK Gabala (11/0/1)
– Fick för andra matchen i rad 90 minuters speltid när hans Gabala spelade 0-0 hemma mot Inter Baku. Gabala ligger på femte plats i den azerbajdzjanska ligan, tre poäng från tredjeplatsen som innebär kval till Europa League.

Bosnien

Mirza Halvadzic, Zeljeznicar (1/0/0)
– Fick i helgen göra sin ligadebut i Bosnien när han byttes in i den 90:e minuten i 3-1-vinsten över Olimpik Sarajevo. Zeljeznicar ligger nu på femte plats i den bosniska högstaligan, med sju poäng upp till Zrinjski Mostar på första plats.

Irland

Armin Aganovic, Galway United (0/0/0)
– Den före detta Mjällby-spelaren är skadad och deltog inte i helgens 0-2-förlust mot Shamrock Rovers.

Litauen

Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius (5/4/0)
– Spelade hela matchen och drog även på sig ett gult kort i slutminuterna när hans Zalgiris Vilnius spelade 2-2 mot Lietava Jonava. Zalgiris Vilnius är efter fem spelade omgångar obesegrade och toppar den litauiska ligan.

Malta

Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows (20/9/0)
– Satt på bänken hela matchen när hans Tarxien Rainbows förlorade mot topplaget Valletta med 2-0.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids (4/0/0)
– Spelade som vanligt 90 minuter när hans Colorado Rapids slog Toronto med 1-0. Sjöberg gjorde en mycket bra match som mittback och fick 7,6 i betyg av whoscored.com.
Erik Friberg, Seattle Sounders (1/0/0)
– Skadad och deltog inte i helgens 1-0-vinst över Montreal Impact.
Mohammed Saeid, Columbus Crew (2/0/1)
– I den fjärde omgången i MLS klev Mohammed Saeid in från start för första gången för säsongen. Saeid spelade 87 minuter på det centrala mittfältet och fick 6,8 i betyg av whoscored.com. Columbus Crew har fortfarande in vunnit i MLS och ligger sist i Eastern Conference.

Japan

Robin Simovic, Nagoya Grampus (5/3/1)
– Startade återigen för Nagoya Grampus när man förlorade borta mot FC Tokyo med 3-2. Simovic fick 90 minuters speltid men blev mållös och Nagoya Grampus ligger nu på 8:e plats i den japanska ligan.
Ludvig Öhman, Nagoya Grampus (4/0/0)
– Efter att ha fått spela 90 minuter i ligans fyra första omgångar så fick 24-årige Öhman se helgens förlust mot FC Tokyo från bänken.

Förenade Arabemiraten

Adam Chennoufi, Dubai Cultural Sports Club
– Ingen information från andraligan i Förenade Arabemiraten.

Kina

Osman Sow, Henan Jianye (3/1/0)
– Började på bänken med byttes in i den 56:e minuten när hans Henan Jianye spelade 1-1 mot Liaoning. Efter tre omgångar är Henan Jianye fortfarande obesegrade och ligger på tredje plats i den kinesiska ligan.
Gustav Svensson, Guangzhou R&F (3/0/0)
– Spelade hela matchen på det centrala innermittfältet när hans Guangzhou R&F, inför knappt 47 000 åskådare, förlorade derbyt borta mot Guangzhou med 2-0.
Erton Fejzullahu, Dalian Transcendence
– Blev målskytt i helgen. I övrigt ingen information från den kinesiska andraligan.
David Fällman, Dalian Transcendence
– Ingen information från den kinesiska andraligan.

Iran

Kyle Konwea, Siah Jamegan Khorasan FC (5/0/0)
– Spelade hela matchen för sitt Siah Jamegan när man förlorade med 2-3 mot topplaget Persepolis i den persiska ligan. 27-årige Konwea gjorde en bra match i försvaret och blev utsedd till matchens lirare. Dessvärre ligger laget på nedflyttningsplats i ligan efter fem raka matcher utan vinst och har tre poäng upp till säker mark.

Thailand

Elias Dolah, Songkhla United
– Ingen information från den thailändska andraligan.
Olof Hvidén-Watson, Bangkok FC
– Ingen information från den thailändska andraligan.

Malaysia

Labinot Harbuzi, Malacca United
– Ingen information från den malaysiska andraligan.

Algeriet

Hossin Lagoun, USM Alger (0/0)
– Den före detta MFF-talangen fanns inte med i matchtruppen när hans USM Alger förlorade mot RC Rélizane med 0-3. Den 20-årige målvakten väntar fortfarande på sin debut för USM Alger som leder den algeriska ligan klart.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply