Utlandsproffs debuterade i den grekiska högstaligan

Alexander Fioretos fick ungefär 10 minuters speltid mot Olympiakos

Den förre detta HIF-spelaren Alexander Fioretos fick på söndagskvällen göra debut för sitt grekiska AEL Kalloni som dessvärre redan är klara för nedflyttning. Trots detta säger Alexander Fioretos, 21 år, till Utlandsproffsen att debuten var ”en fantastisk känsla”.

Efter många om och men skrev Alexander Fioretos i början av februari på ett kontrakt som löper ut i sommar med det grekiska bottenlaget AEL Kalloni. Anledningen till att kontraktet kunde skrivas i februari, då fönstret var stängt, berodde på dispens från det grekiska fotbollsförbundet.

Sedan kontraktet skrevs har det dock sett mörkt ut både för Fioretos och för Kalloni som kommer åka ur den grekiska förstadivisionen, och trots bakslag efter bakslag har inte tränaren vågat ta in nytt blod i startelvan. Igår fick 21-årige Fioretos dock sin chans, och det var inte mot vilka motståndare som helst. För motståndet stod Olympiakos, som redan hade säkrat titeln i grekiska Super League, och där Fioretos vid ett flertal tillfällen varit och provspelat.

”En fantastisk känsla”

– Lagets insats är enligt mig långt ifrån prickfri, samtidigt så möter vi ett fruktansvärt starkt lag i Olympiakos. För att ett lag som Kalloni ska ha chans krävs en prickfri insats från framförallt backlinje och målvakt, där jag tycker vi fallerar helt i matchen, säger Fioretos till Utlandsproffsen och fortsätter.

– Min egen insats är helt klart godkänd och stabil. Bryter bollen snyggt från Jimmy Durmaz en gång. På cirka tio minuter är det ju dock svårt att åstadkomma något spektakulärt.

– En fantastisk känsla att få göra min Super League-debut på ett kokande Karaiskaki framför cirka 33 000 åskådare. Även med min tidigare relation och starka band till klubben Olympiakos känns det bra att få debuten avklarad mot detta lag. Nu blickar jag framåt mot nästa säsong, avslutar mittfältaren.

Alexander Fioretos byttes in vid ställningen 4-0 till Olympiakos och matchen slutade sedan 5-0. Kalloni förlorade därmed säsongens sista match  och kommer nästa säsong spela i den grekiska andradivisionen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply