bet365

Före detta MFF- och Norrköping-spelaren debuterade för Željezničar

bet365

Mirza Halvadzic gjorde sin tävlingsdebut för det bosniska laget

Efter en kort skadeperiod fick 20-årige Mirza Halvadzic från Lund göra sin tävlingsdebut för bosniska Željezničar under onsdagskvällen. Den före detta MFF- och Norrköping-spelaren fick spela en knapp halvtimme som yttermittfältare.

Mirza Halvadzic kom tidigt i sin karriär till Malmö FF men anslöt 2014 till IFK Norrköping efter att inte ha lyckats slå sig in i Malmös A-lag. Under ett år i Norrköping hann Halvadzic med tre inhopp i Allsvenskan och två i Svenska Cupen innan han under hösten lånades ut till Trelleborg i Division 1 Södra.

Efter ett halvår i Trelleborg, och totalt ett och ett halvt år som Norrköping-spelare, lämnade Mirza Halvadzic i januari Sverige för ett utlandsäventyr i Bosnien och närmare bestämt FK Željezničar Sarajevo. Efter att ha haft lite skadebekymmer under sin första tid i klubben så fick tillslut 20-åringen göra sin tävlingsdebut för Željezničar på onsdagskvällen.

Fick en halvtimmes speltid

Željezničar tog på onsdagen emot Borac Banja Luka hemma på Grbavica i den andra matchen av två i kvartsfinalen i den bosniska cupen. Željezničar, som vann det första mötet med 2-0, gjorde tidigt 1-0 och när matchklockan stod på 63 minuter var det dags för Mirza Halvadzic att göra sin debut.

20-årige Halvadzic byttes alltså in, inför, enligt Transfermarkt, ungefär 5000 åskådare, med en knapp halvtimme kvar av matchen. Slutet av matchen blev händelserik då båda lagen hann med att göra varsitt mål innan slutresultatet kunde fastställas till 2-1, totalt 4-1, till Željezničar som därmed avancerade till semifinal.

-Det gick riktigt bra, kul att spela tävlingsmatch igen, säger Halvadzic till Utlandsproffsen och fortsätter.

-Är nöjd med min prestation där jag fick visa upp mig och skapa chanser. En viktig vinst som säkrade avancemang i cupen. Nu väntar en tuff match på lördag mot ligaettan.

På lördag gästar Željezničar, som ligger på sjätte plats i den bosniska ligan, Sloboda Tuzla, som ligger etta, tio poäng före Željezničar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply