Totalfotboll-bloggen: Vad tycker vi om Victor Nilsson Lindelöf?

Totalfotboll-bloggen: Vad tycker vi om Victor Nilsson Lindelöf?
bet365

Victor Nilsson Lindelöf. En av Sveriges, just nu, hetaste fotbollsspelare, har varit omskriven sedan hans fina sejour i SL Benfica startade. Svensken, som via ett bananskal tog sig in i den svenska U21-EM-truppen(år 2015), gjorde sig ett namn hos den nationella publiken efter sina prestationer i turneringen.

Efter en lång tids rykten skrev Lindelöf till slut på för gigantiska Manchester United och blev Sveriges näst dyraste(efter Zlatan) spelare genom tiderna. I Trots att det fanns bevakning kring Lindelöf i Portugal är det ingenting mot vad som kom att vänta i Manchester United. Där har, den nu 23-årige mittbacken, fått världens blickar på sig – på ett helt annat sätt.

Lindelöf gjorde sitt totalt andra framträdande i Premier League i lagets bortamöte med Huddersfield. En match i vilken han kom in som inhoppare. Ett misstag- samt en förlust senare var svensken de sociala mediernas stora hackkyckling och syndabock. Vi som hänger på exempelvis Twitter badade i bilder, texter, videoklipp i syften som inte gynnade Lindelöf. Tro inte att det endast var parodikonton drivna av 15-åringar med för mycket fritid. Nej, även etablera experter, fotbollstyckare, var minst lika hårda i sina bedömningar av svensken. Överallt hånades han. Alla undrade; ”Vem är han?”, ”Hur kan man stå för sådana misstag?”. Hans misstag, just, hade stämplat honom. Det hade gjort honom till en dålig fotbollsspelare, enligt en hel värld.

Totalfotboll-bloggen- Vad tycker vi om Victor Nilsson Lindelöf?

Tiden gick och matchen mot Huddersfield försvann ur folks närminnen. Manchester Uniteds spelschema rullade vidare, men i matchtrupperna uteblev en viss svensk. José Mourinho valde att placera mittbacken på läktaren.

Eftersom att Mourinho har en daglig kontakt med sina spelare(Lindelöf inkluderad) så tänker jag inte likställa hans penningar av mittbacken med hur experter, fotbollstyckare och åskådare såg på svensken. Mourinhos beslut beror är inte naiva så som de nyligen uppräknades är. Men den portugisiske managerns uteblivna förtroende för Lindelöf gav bensin på ”hatarnas” brasa. Stämpeln förblev synlig.

Totalfotboll-bloggen- Vad tycker vi om Victor Nilsson Lindelöf?

Ett par månader senare fick 23-årige Lindelöf chansen i Uniteds ligamöte med Brighton & Hove Albion. I matchen stod Lindelöf för en fin insats och, hör och häpna, hyllades efteråt. Av samma folk som tidigare varit hans största kritiker.

Matchen mot Brighton stärkte Lindelöfs aktier och han fick återigen chans från start i det nästkommande matchen. Då Watford. Samma sak igen: Seger för United, Lindelöf med en fin insats och de negativa tongångarna runt svensken var som bortblåsta.

Totalfotboll-bloggen- Vad tycker vi om Victor Nilsson Lindelöf?

Vi som fotbollsåskådare och tyckare av denna fantastiska sport måste ta oss själva i kragen när det gäller att dra förhastade slutsatser. Kring spelare, kring domare kring, tränare. Ett misstag hit och dit kan hända alla, även den bäste, som det så klassiskt heter. Att dra förhastade slutsatser är farligt. Att i sin roll som exempelvis fotbollsexpert eller fotbollsskribent, hela tiden ändra sin åsikt gällande en spelare efter hur denne presterar på plan, det är fel. Det ger ett oseriöst och opålitligt intryck.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Victor Nilsson Lindelöf i United

SE ÄVEN: Manchester United-stjärnornas löner 2017/2018

Totalfotboll-bloggen- Vad tycker vi om Victor Nilsson Lindelöf?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply