Totalfotboll-bloggen: Min elva: Mittback(1/2)

Välkommen till min artikelserie, i vilken jag kommer presentera en elva av spelare(samt en tränare) som rotat sig lite extra djupt i mitt fotbollshjärta. Kriteriet är att spelarna ska vara aktiva av idag. Den formation jag väljer att mönstra min elva i är en 4-3-3-uppställning. 

Som förste mittback tar österrikiske Martin Hinteregger plats. Hos många har österrikaren säkert gått obemärkt förbi, men för mig fastnade han i tankarna 2014. Det var under Malmö FF:s play off till Champions League – där man mötte Red Bull Salzburg – som jag såg Hinteregger spela för första gången. Jag minns det tydligt eftersom jag såg matchen på plats på Swedbank Stadium. Trots att hans lag förlorade matchen med 3-0 stod mittbacken ut från mängde. Majestätisk och säker med bollen var två drag som personifierade honom som fotbollsspelare. Jag minns att det då talades om honom som en försvarare med stor potential.

Hinteregger är idag 25 år gammal och huserar i tyska Bundesliga och Augsburg. Han har representerat Österrikes samtliga landslag från u17 och uppåt. A-landslagsdebuten kom 2013 och det har blivit totalt 25 stycken matcher i nationens tjänst.

Jag ska erkänna att jag endast sett ett fåtal matcher av Augsburgs försvarsklippa. Den tyska ligan har aldrig blivit min, men trots det har jag försökt ha en distanserad koll på hur det gått för vår(eller min) österrikiska vän. Dock tycker jag att alla borde ha en spelare som Hinteregger i sina liv. Alla behöver ha SIN ”okända” spelare att gå till ibland. För mig är det – som jag antagligen gjort dig varse om vid det här laget – Martin Hinteregger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply