Totalfotboll-bloggen: Han är Arsenals senaste rekryt

Arsenal har under åren varit kända för att hålla i plånboken då det gäller spelarinvesteringar. Efter att man i somras slagit sitt egna transferrekord(i och med värvningen av Alexandre Lacazette från Lyon för dryga 53 miljoner pund) verkar man ha fått mersmak när det gäller att ”splasha cashen”. 

Flera internationella medier har under de senaste dagarna rapporterat om en affär mellan Arsenal och Borussia Dortmund. Dortmunds spelare i all ära, men denna gång är det klubbens chefscout som dragit London-klubbens blickar till sig. Mannen i fråga är den 45-åriga Sven Mislintat som har såväl spelar- som tränarmeriter i tyska klubben VFL Kamen. Kamen är för övrigt Mislintats uppväxtort.

Totalfotboll-bloggen- Han är Arsenals senaste rekryt

Efter en sejour som assisterande tränare i de lägre tyska divisionerna anställdes Mislintat som scout av Borussia Dortmund 2007. Det ska sägas att den tyska storklubben då var långt ifrån den klubb av dignitet som man är idag. Exempelvis låg klubbens budget långt under den de har idag. För tio år sedan var en spelaraffär i 100 miljonersklassen(kronor) inget som Dortmund hade råd med.

Totalfotboll-bloggen: Han är Arsenals senaste rekryt

Mislintats största merit som scout får anses vara upptäckten av Shinji Kagawa. Japanen, då i Cerezo Osaka,  fångade Mislintats blick under 2010 och värvades senare till Dortmund för cirka 350 000 euro. Endast två somrar senare såldes Kagawa vidare till Manchester United för 16 miljoner euro.

Mislintat har under åren varit en jagande man. En rad tyska klubbar, däribland Bayern Munchen, har visat intresse för hans tjänster. Men blev Mislintat blev Dortmund trogen och jobbade sig uppåt i klubbens hierarki. Efter ett par år fick han positionen som klubbens sportsliga huvudman. Intärna stridigheter med klubbens dåvarande tränare Thomas Tuchel ledde till att denne portade sin chefsscout från träningsanläggningen. Detta hindrade dock inte Mislintat från att genomföra flera affärer. Bland annat supertalangen Moussa Dembele landades under den period då det rådde osämja mellan Mislintat och Tuchel.

Totalfotboll-bloggen- Han är Arsenals senaste rekryt

Under sommaren 2017 var ”Diamond Eye”, som Mislintat fått smeknamnet som, åter ryktenas man. Och återigen var det Bayern Munchen det talades om. Det blev dock ingen flytt till den tyska konkurrenten i somras. Istället bär det nu av till London och Arsenal för Mislintat. Där kommer han arbeta som klubbens chefsscout och vara en av vägvisarna in i framtiden för London-klubben.

SE ÄVEN: Premier League spelschema 2017/2018

Källa: Espnfc.com

Totalfotboll-bloggen- Han är Arsenals senaste rekryt

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply