Blogg: Totalfotboll-bloggen: Mina tankar kring fem svenskar som hoppat på transfer-karusellen

De svenska spelarna är fler- och hetare på marknaden än på länge. Nedan har jag kritat ner några rader kring spelare som självmant- eller inte hoppat på karusellen vi kallar ”Silly Season”.

Victor Nilsson Lindelöf:

Under lördagskvällen stod det klart att landslagsbacken till slut skriver på för Manchester United. Rykten rörande denna flytt har florerat i världspressen i över ett år. Igår blev det äntligen klart. Prislappen uppges, enligt säkra källor, ligga på 35 miljoner euro exklusive eventuella bonusar. Detta innebär även ett miljonregn över Lindelöfs tidigare klubb Västerås SK.

Enligt mig gör Lindelöf helt rätt som väljer att flytta till Manchester United. Han har bevisat sig hos Benfica under en längre tid och känns absolut redo för något större. United är ett lag med ett spel som passar 22-åringen. Man har mycket boll och skapar många fasta situationer. Med sina goda fötter kommer Lindelöf troligtvis tillåtas att sköta en del av uppspelen och därmed bli en bidragande del i laget.

Emil Forsberg:

Den hetaste svensken på marknaden just nu. Efter en otroligt bra säsong i Bundesliga är det inte konstigt att flera av Europas toppklubbar har ställt in siktet på en av RB Leipzigs bästa spelare den gångna säsongen. PÅ 27 matcher i ligan stod ”Mini-Foppa” för 8 mål och hela 19 assist(flest i ligan).           Det har ryktats intensivt kring norrlänningen där klubbar som Liverpool, Roma och Arsenal nämnts. De som uppges ligga bäst till just nu är Milan. En klubb som Forsberg uttala sig om vara ”intressant”. En klubb som med nya ägare har de ekonomiska musklerna som krävs. Detta har man visat under fönstret genom ett par tunga värvningar. Om Milan fortsätter bygga kan det vara ett jättebra steg för den 25-årige Forsberg. Serie A är en liga som bygger på teknik och taktik snarare en högt tempo, något som kan passa svensken.

Milan är ett steg uppåt jämfört med RB Leipzig, speciellt med tanke på att Milans nya ägare gått in så tungt på spelarköp. Om Forsberg väljer att flytta till Milano tror jag att han får en stor roll i de röd-svartas nya satsning.

Marcus Berg:

Sedan sin ankomst till Grekland har Marcus Berg varit en av ligans absolut bästa spelare. Anfallaren har spottat in mål och verkligen visat klass. Tidigare har Berg uttryckt stor glädje över livet i Grekland. Dock har färska uttalande från Berg gjort gällande att hans rådande situation i både klubblaget och i landet i stort i är vad han önskar. För bara några dagar sedan ska anfallaren ha gått ut i media och sagt att situationen ”inte känns bra. Detta har öppnat upp för flyttrykten. Det har bland annat snackats om en del engelska klubbar som ny adress för Berg.

Som 31-åring kan det vara svårt att hitta klubbar som vill satsa på en. Men å andra sidan, hur många klubbar tänker långsiktigt nuförtiden?

John Guidetti:

Efter att ha slagit igenom med dunder och brak i Feyenoord som 19-åring var det få som såg John Guidettis karriär formas som den har gjort. Med två mediokra säsonger i Celta Vigo har Guidetti inte ens en fast landslagsplats att luta sig mot. På tal om landslaget så var det under den senaste landslagssamlingen som Guidetti fick frågor gällande framtiden. Han svarade då med att han trivdes bra i Vigo och att varken han eller klubben hade några planer på att skiljas åt. ”Jag trivs jättebra i Spanien”, ska Guidetti ha sagt i en färsk intervju med Aftonbladet.

Ludwig Augustinsson:

Liksom Victor Nilsson Lindelöf är Ludwig Augustinsson en spelare som redan funnit sin nya klubbadress. I januari i år stod det klart att den svenska landslagsbacken flyttar till tyska Werner Bremen då säsongen i Danmark var över. Augustinsson har under en längre tid ryktats bort från den danska storklubben FC Köpenhamn, men inte haft någon brådska mot nya äventyr. Vänsterbacken har visat på stor mognad och hela tiden tagit små steg framåt då det kommit till klubblag. Istället för att vara girig och flytta till en ”för stor klubb” direkt har han väntat och sett till att bli så bra han kan i de klubbar och ligor han representerat.

Werder Bremen och den tyska ligan kommer passa Augustinsson perfekt. En liga med mycket taktiskt kunnande samt ett högt tempo.

Övergången från FC Köpenhamn kostade Werner Bremen endast 30 miljoner kronor.

 

Följ mig gärna på twitter: @forzaAskJoel

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply