5 tips för betting på fotboll för nybörjare

Inför: Burnley - Manchester United

Om du precis har blivit intresserad av betting på fotboll kan du ha många funderingar. Det kan röra hur olika spelmarknader fungerar gällande fotboll, vilket spelbolag som har det bästa utbudet eller hur spel rättas.

Därför har sillyseason.se sammanställt en lista med fem bra tips för dig som precis fått upp ögonen för betting på fotboll.

Tips 1: Jämför bonusar

Under de senaste åren har vadslagning online blivit alltmer populärt. Det syns inte minst när man googlar termer som bästa bonusen eller välkomstbonus. Sökresultaten visar mängder med olika välkomsterbjudanden från spelbolagen.

Bland annat erbjuder Betinia bonus till nya kunder. Det är ett nytt svenskt spelbolag som har sitt huvudkontor på Malta. Hos dem kan du få 120 kronor i välkomstbonus när du öppnar ett konto. Bonuspengarna kan hjälpa dig att utforska utbudet och se om spelbolaget verkligen håller måttet.

Tips 2: Välj ett spelbolag med svensk spellicens

När du spelar online är det viktigt att tänka på vilket spelbolag du spelar hos. Det gäller både din egen spelsäkerhet och skatteaspekter.

Därför ska du försöka välja ett spelbolag som har en svensk spellicens. Dessa följer de svenska lagarna och föreskrifterna för spelsäkerhet. Dessutom betalar de skatt i Sverige och eventuella vinster från dessa är inte skattepliktiga för dig som är spelare, förutsatt att du är folkbokförd i Sverige.

Tips 3: Jämför odds för betting på fotboll

Nu när Allsvenskan och Svenska Cupen är igång finns det mängder av spännande svensk fotboll att spela på. När du gör det kan det vara en bra idé att jämföra spelbolagen för att hitta det bästa oddset. Du kan tex jämföra så slutar allsvenskan odds.

Det kan du enkelt göra antingen manuellt genom att öppna spelsidor och se vilket bolag som har det bästa erbjudandet. Alternativt kan du använda någon av de många oddsjämförelsetjänsterna som finns tillgängliga med Googles hjälp.

Tips 4: Förstå spelvärde om du vill hålla på med betting på fotboll

Du som vill spela hållbart och långsiktigt bör förstå termen spelvärde. Begreppet innebär att du spelar på odds som representerar en för hög sannolikhet.

Ett exempel är att du har skattat sannolikheten för att det blir över 2.5 mål i en given match till 50 procent. Hittar du ett odds som är högre än 2.00 har du i så fall identifierat ett så kallat värdespel.

Om motsatsen är sann, det vill säga du hittar bara odds som är 2.00 eller lägre, så finns det inte några spelvärden tillgängliga.

Tips 5: Betting på fotboll med olika marknader

Det finns mängder av olika spelalternativ för en fotbollsmatch. De klassiska marknaderna är att spela på vem som vinner matchen alternativt om det blir oavgjort. Antalet mål är också ett spelalternativ som attraherar många spelintresserade.

Numera erbjuder också många av vadslagningsfirmorna flera specialspel. Du kan till exempel spela på hörnor och målmetoder. Här kan du hitta spel som har varit svåra att modellera för spelbolagen och kanske kan du hitta ett bra odds.

Ett annat hett tips är att jämföra oddset på spelplattformen Pengarna tillbaka vid oavgjort med Asiatiskt Handicap 0. Det är samma marknad med olika namn och ibland finns det en skillnad i oddset som du kan utnyttja.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365