Bekräftar: Diego Costa lämnar Chelsea

Bekräftar- Diego Costa lämnar Chelsea

Chelsea säljer Diego Costa

Anfallaren som anslöt från Atlético Madrid sommaren 2014 bekräftar att han lämnar klubben i sommar.

Antonio Conte räknar inte med Diego Costa till nästa säsong, det bekräftar spelaren efter Spaniens vänskapsmatch mot Colombia på onsdagskvällen. Costa ska ha fått ett sms av tränaren där han meddelar att han inte ingår i italienarens planer 2017/2018.

– Jag fick ett meddelande på mobilen där han sa att han inte räknar med mig nästa säsong, det är säkert för jag inte gjort så bra ifrån mig i år. Jag tycker det är skamligt. Jag har skickat meddelandet vidare till klubbledningen så de får ta ett beslut. Det är dock uppenbart att tränaren inte räknar med mig och inte vill ha mig där. Jag är tillgänglig på transfermarknaden och letar efter en ny klubb säger Costa och fortsätter:

SE ÄVEN: Lista: Fem anfallare som kan ersätta Diego Costa

– Om tränaren inte räknar med mig vill jag lämna, de får sälja mig till ett lägre precis. Det hade varit fint med en återkomst till Atlético Madrid, men det är något jag måste tänka över. Nästa år spelas VM och jag behöver spela. Att vara utan spel i 4-5 månader är inte lätt men folk vet att jag verkligen tycker om mina vänner i Atlético, att jag älskar att bo i Madrid, säger han.

Redan sommaren 2015 kunde Silly Season Sverige avslöja att Diego Costa inte trivdes i den engelska huvudstaden och att han ville återvända till Spanien. Det har dock inte varit någon lätt historia, men nu ser det hela ut att bli av.

Då Atlético Madrid har ett registreringsförbud under sommarens övergångsfönster måste den spanske landslagsspelaren hitta en lösning innan han kan återvända till Atlético. Det mesta tyder på att det blir spel i den kinesiska superligan till och med november månad då ligan avslutas, för att därefter skriva på för Atlético Madrid.

Bekräftar- Diego Costa lämnar Chelsea

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply