Barcelona ökar intresset för Ousmane Dembélé

Barcelona ökar intresset för Ousmane Dembélé

Dembélé till Barcelona i sommar?

Efter att ha sett största rivalerna Real Madrid vinna både La Liga och Champions League den gångna säsongen förbereder Barcelona inför nästa säsong.

Efter att ha vunnit Copa del Rey i slutet av maj månad har FC Barcelona börjat jaga de värvningar som man planerade under våren. Det pratas mycket om vilka mittfältare och försvarare man behöver värva in men samtidigt har man även i planerna att köpa en anfallare. Redan förra säsongen kom Barcelona med ett bud på spelaren, som då valde Dortmund men nu kan det bli en flytt för Ousmane Dembélé till den spanska storklubben.

Dembélé anslöt till Bundesligaklubben efter att tränaren Tomas Tuchel lovade mycket speltid och en bra utveckling i den tyska storklubben. Tuchel har nu dock lämnat tränarposten på Signal Iduna Park, något som innebär att även den franske anfallaren kan komma att packa sina väskor.

Spelaren som denna säsong stått fö sex mål på 32 matcher skulle komma som en ersättare till kedjan Messi-Suárez-Neymar och med knappt 20 år fyllda är Dembélé en spelare man vill satsa stort på i i framtid i Ernest Valverdes lagbygge.

Dortmund betalade 15 miljoner euro för spelaren när man värvade honom från Rennes sommaren 2016 och då tyskarna inte har någon intention att sälja sin guldklimp kommer det inte bli något billig historia för Barcelona att lösa.

Barcelona ökar intresset för Ousmane Dembélé

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply