OS avslutning 2021 – avslutningsceremoni OS 2020 Tokyo

OS avslutning - avslutningsceremoni

OS avslutning 2021 - avslutningsceremoni OS 2020 Tokyo

Avslutning OS 2021 – allt om OS avslutningsceremoni 2021

OS avslutning 2021? Avslutningsceremoni OS 2021? Vad kan vi förväntas oss i samband med avslutningen av OS 2021? Blir OS avslutningsceremoni bättre än den som var vid OS-invigningen? Fanbärare OS 2021 avslutningsceremonin? Kan vi förvänta oss en stjärnspäckad tillställning vid OS-avslutning? Följ och spela live på OS =>

Kommer de olympiska spelen i Tokyo att få en spektakulär avslutning såsom vid OS-avslutningen i London eller blir det en mager tillställning såsom OS öppningsceremoni? Vilka artister kommer att uppträdda vid OS-avslutningen på söndagskvällen? Frågorna är många inför OS avslutning där ett mycket stort antal idrottare och åskådare kommer att närvara.

OS avslutning 2021 datum och tid

Den formella avslutningen av OS sommarspelen i Tokyo är planerad att hållas söndagen den 21 augusti 2021 i National Stadium, Tokyo. I Sverige är det strax efter midnatt på söndag så blir formellt blir det tidig måndag morgon den 22 augusti kl. 00:55.

Avslutning OS 2021 - allt om OS avslutningsceremoni 2021

Program för OS-avslutning –  32: e olympiaden – OS 2021 Tokyo

Enligt IOK:s OS-stadga och traditionell förväntas avslutningsceremonin innehålla tal med bland annat några avslutande kommentarer av Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach och ledaren för spelens organisationskommitté Carlos Arthur Nuzman, det officiella överlämnandet av den olympiska flaggan från Tokyo borgmästare Eduardo Paes till Tokyo guvernör Yuriko Koike som staden är värd för sommarspelen 2020 och avslutningsvis släckning av den olympiska elden.

Avslutningsceremonin tillhandahålls av Carlos Arthur Nuzman och hans team och sker den söndagen den 21 augusti 2012. En stor del av avslutningsprogrammet är standard i varje OS-avslutning.

Fanbärare och idrottare går in i National Stadium

Först kommer fanbärare in i National Stadium-arenan och sedan alla idrottare. Idrottarna kommer in tillsammans som en nation.

OS avslutning med flaggor och tal

När idrottarna kommit in så hängs tre flaggor på flaggstänger: den grekiska flaggan, Brasiliens flagga och Japans flagga.

Släckning av den olympiska elden

Släckning av den olympiska elden. Den brasilianska fotbollslegendaren Pelé har på Twitter uppgivit att han kanske kan närvara vid OS-avslutningen, speciellt då han missade invigningen av OS. Pele var den som skulle tända den olympiska elden vid National Stadium men hans hälsa tvingade honom att stanna hemma.

Innan den olympiska elden är officiellt släckas i Tokyo facklan kommer att vidarebefordras till innehavarna av de kommande spelen i Tokyo 2020.

Överlämnande av den olympiska flaggan

Tokyos borgmästare ger den olympiska flaggan till ordförande för olympiska kommittén, detta händer symboliskt över sjunka till borgmästaren i Tokyo. I ett avslutningstal, avslutar OS ordförande.

OS avslutning 2021 artister

OS avslutning 2021 artister

Vilka artister får vi se på OS-avslutningen 2021? Rosa Magalhães är Creative director för avslutningsceremonin som förväntas innehålla en föreställning av den norska musikproducenten Kygo.

När OS avslutades i London för fyra år sedan så uppträdde bland annat Spice Girls i samband med överlämnandet av den officiella olympiska facklan till Tokyo.

Vilka artister sjunger i OS Tokyo avslutningen 2021? De brasilianska arrangörerna lär förmodligen inte kunna matcha Londons stjärnspäckade tillställning med artister och framträdanden av hög kaliber. Några av artisterna som bidrog till avslutning av OS i London var bland annat Adele, Pet Shop Boys, One Direction, Liam Gallagher, David Bowie, Brian May, Elton John och Rolling Stones.

Se OS avslutning TV & live stream

Originaltitel: Olympic Games 2021: Closing Ceremony
Sändningstid: söndag 00:55
Längd: 2 timmar 5 minuter

OS avslutning på TV

Vart kan man se OS-avslutning på TV? Du kan se OS avslutningsceremoni på TV3 som visar hela ceremonin gratis.  Kommentatorer till avslutningsceremonin är Janne Blomqvist, Carolina Klüft och Robert Tennisberg. Du hittar mer info på TV3 text-tv sida 199.

OS avslutning live stream

Vart kan man se OS-avslutning live stream på nätet, datorn, tablet och mobilen? Du kan se OS avslutningsceremoni på Internet, dator, tablet och mobil hos Viaplay som visar hela ceremonin live online på nätet. Se OS avslutning live här =>

OS avslutning 2021 på TV- se avslutningsceremoni OS 2020 Tokyo!

Läs mer om OS 2021

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply