Álvaro Morata lämnar Real Madrid för Manchester United

Álvaro Morata lämnar Real Madrid för Manchester United

Álvaro Morata – United första storvärvning i sommar

Enligt både spansk och brittisk media är både Real Madrid och Álvaro Morata överens med Manchester United om en affär. United betalar 73 miljoner euro för spelaren.

På föredagen stod det klart att det inte blir någon fortsättning för Zlatan Ibrahimovic Manchester United. Svensken som drog på sig en skada i slutet av april månad fick inte något förlängt kontrakt med den engelska storklubben och nu är United i full gång med att värva förstärkningar till den kommande säsongen. Det första namnet som kommer ansluta till Old Trafford är Álvaro Morata. Den spanske landslagsanfallaren är överens med klubben om en flytt samtidigt som de båda klubbarna även ska ha kommit fram till en lösning.

Morata återvände till Real Madrid inför den gångna säsongen då han köptes tillbaka från Juventus för 30 miljoner euro men efter sparsamt med speltid i den spanska huvudstadsklubben har nu spelaren bestämt sig för en flytt. Enligt The Telegraph betalar United 73 miljoner euro för 24-åringen som skriver på ett femårskontrakt med sin nya klubb.

Till en början ska Real Madrid ha begärt 90 miljoner för att en försäljning skulle gå igenom, men nu ska man ha gett grönt ljus för en affär med den tidigare nämnda summan.

SE ÄVEN: Real Madrid löner 2017 & Manchester United lönelista 2017

Skriver på femårskontrakt

Álvaro Morata är överens med Premier League-klubben om en flytt. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2021 samtidigt som han har en veckolön på 80.000 pund. En flytt skulle betyda en stor lönehöjning för Morata samtidigt som han även kommer kunna räkna med en plats i startelvan, någon han inte gjort under det gångna året i Real Madrid.

SE ÄVEN: Manchester Uniteds sämsta värvningar någonsin

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply