Petter Hansson mål mot Grekland, Grekland vs Sverige EM 2008

Petter Hansson mål mot Grekland

Petter Hansson mål mot Grekland, EM 2008

Petter Hansson mål mot Grekland EM 2008? Rennes försvararen, Petter Hansson, var nära att bli syndabock i Sveriges EM-match mot Grekland den 10 juni 2008. Den grekiske försvararen Traianos Dellas lyckades bryta sig fram på den svenska vänsterkanten i den 65:e minuten.

Traianos Dellas slog ett inlägg in i svenska straffområdet där Petter Hansson försökte nicka undan. Fotbollen smet bara ett par centimeter utanför Andreas Isaksson högra stolpe. Petter Hansson var väldigt nära ett ödesdigert självmål vid ställningen 0–0. Istället för 1-0 till Grekland så lyckas Zlatan Ibrahimovic några minuter senare göra 1–0 till Sverige.

Petter Hanssons kväll som vara nära ett olyckligt slut blev ännu bättre. Henrik Larsson frispelar Fredrik Ljungberg i den 72:a minuten. Petter Hansson mål mot Grekland sker då det grekiska försvaret inte får undan Fredrik Ljungbergs skott. Då passar Petter Larson på och forcerar Petter Hansson 2–0-målet.