bet365

Lista: Sju nyckelfigurer som räddade sin klubb

Sju nyckelfigurer som räddade sin klubb

Fotbollsvärlden är full av personer som har räddat olika klubbar, i Premier LeagueSerie ALa LigaBundesliga eller mindre kända ligor. Tränare, ordföranden och sportchefer som ger en hjälpande hand till klubbar som är på väg att gå i konkurs eller försämras. Det har hänt i välkända klubbar som Atlético MadridBorussia Dortmund, Chelsea, Leicester och Southampton. Det har hänt i fotbollshistorien och det kommer att hända igen. Det här är sju nyckelfigurer som räddade sin klubb.

Sju spelare, tränare och ordföranden som räddade sina klubbar

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om åtta saker som hänt sedan Sverige sköt ett skott på måltio spelare som inte representerar sitt hemland och 10 saker du inte visste om Gareth Bale. Innan ni tar en titt på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om sju nyckelfigurer som räddade sin klubb.

7. Steve Gibson – Middlesbrough

Steve Gibson

Steve Gibson har länge inom engelsk fotboll ansetts vara en ordförande av världsklass. Han är känd för sin kärlek till Middlesbrough och sporten själv, istället för att bara tänka på pengar. Gibson tog över Middlesbrough 1986, en klubb som var på väg mot ruinens brant. Två år senare tog Gibson tillbaka Middlesbrough till den engelska förstaligan. Sedan var han med i processen när föreningen byggde en ny arena. År 2006 tog man sig till final i Uefacupen, och till nästa säsong spelar man i Premier League på nytt.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply