LISTA: Fem saker vi lärde oss av Real Madrid – Atlético Madrid – Champions League 2015/16

LISTA Fem saker vi lärde oss av Real Madrid - Atlético Madrid - Champions League 201516

Fem saker vi lärde oss av Champions League-finalen 2016

I helgen spelades Champions League-finalen 2016 mellan Real Madrid och Atlético Madrid där Real stod som segrare med 5-3 efter straffläggning (1-1). Det blev en spännande final likt den som spelades år 2014 mellan lagenSergio Ramos öppnade målskyttet tidigt i matchen och kvitteringen kom i den andra halvleken av inhopparen Yannick Carrasco. Till sist fick det avgöras på straffar där Cristiano Ronaldo satte dit segermålet vilket innebar ytterligare en titel i turneringen, Real är nämligen laget som har vunnit Champions League flest gånger. Det blev andra gången som Diego Simeone förlorar en CL-final med Atlético, samtidigt som det blev Zinedine Zidanes första CL-titel som huvudtränare för ett lag (assisterade Real 2013/14). Men vad mer lärde vi oss av matchen mellan Real Madrid och Atlético Madrid?

Saker vi lärde oss av Real Madrid vs Atlético Madrid

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions LeagueTio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final och Flest mål på frispark i Champions Leagues historia. Innan du klickar dig vidare på dessa rekommenderar vi dig att kolla igenom fem saker vi lärde oss av Real Madrid mot Atlético Madrid.

5. Zinedine Zidane startar med bästa laget – inte mest exklusiva

LISTA Fem saker vi lärde oss av Real Madrid - Atlético Madrid - Champions League 201516 (Custom)

Att Real Madrid besitter en stjärnspäckad trupp är ingen hemlighet, men detta hindrar inte Zinedine Zidane från att plocka bort vissa om så behövs. Inför finalen var det många som blev förvånade när fjolårssäsongens stjärnvärvning James Rodriguez hamnade på bänken istället för Casemiro. Anledningen ska ha varit att tränaren uppskattar brassens defensiva arbete ute på planen, och därför blev det inte heller någon speltid för Rodriguez.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply