LISTA: Fem saker vi lärde oss av Italien-Spanien – UEFA Euro 2016

Fem saker vi lärde oss av Italien-Spanien

Under måndagen spelades åttondelsfinalen i UEFA Euro 2016 mellan Italien och Spanien. Ett på förhand jämnt möte där italienarna ville ha revansch efter 4-0-förlusten i finalen 2012. De blåklädda hade inte heller vunnit en enda tävlingsmatch mot Spanien sedan VM 1994. Men på Stade de France skulle den efterlängtade segern komma för Italien, efter mål av Giorgio Chiellini och Graziano Pellé. Vinsten innebär vidare avancemang i turneringen, där man kommer ställas mot världsmästarna Tyskland i kvartsfinalen. I den här listan tar vi upp vad vi lärde oss av matchen.

Fem punkter vi minns från Italien vs Spanien

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Sju fotbollsspelare som representerat mer än ett landslagBästa elvan i EM-gruppspelet 2016 och Tio spelare som inte representerar sitt hemland. Men först ska vi gå igenom fem saker vi lärde oss av Italien-Spanien.

5. Målvakternas betydelse

LISTA Fem saker vi lärde oss av Italien-Spanien - UEFA Euro 2016

Både Gianluigi Buffon och David de Gea stod för flera kvalitétsräddningar som höll kvar respektive lagen i matchen. Framförallt De Gea, som ryktas till Real Madrid, fick mycket att göra i den första halvleken där Italien radade upp målchanser.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply