Europa League grupper 2018/19 – lottningen av EL-grupperna klart!

bet365
Europa League grupper lottning

Lottningen Europa League 2018/2019

Europa League grupper? Här hittar ni allt vad som gäller grupper i Europa League. Vem möter vem och hur är ställningen i gruppen? Lottningen av Europa League gruppspelet påminner mycket om CL-lottningen men det är inte lika bra lag. Det finns dock många intressanta klubbar och spelare . Säsongen 2018-2019 är det många intressanta lag som är med. Turneringen har ingen riktig storfavorit. Det finns bra lag som ansluter från Europa League samtidigt som Arsenal tog sig igenom gruppspelet.. Nu har 48 lag delats upp i tolv grupper som får kämpa om en finalplats i Baku våren 2019.

16 av de 48 lagen blev direktkvalificerade och 10 av lagen kommer från CL-kvalet och medan resterande klubbar fick ta sig fram EL-kvalet.

100% bonus 500% bonus 100% bonus 100% bonus
Bethard Cherrycasino sport Betfair betsafe
HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS!

Seedningsgrupper Europa League

Inför dagens lottnings var 48 lag uppdelade i fyra seedningsgrupper som sedan blev dagens tolv grupper.

Pot 1 Arsenal, Chelsea, Bayer Leverkusen, Dynamo Kyiv, Red Bull Salzburg, Villarreal, Anderlecht
Pot 1 eller 2 Lazio, Sporting CP, Marseille, PAOK, Milan
Pot 2 eller 3 Fenerbahçe, Krasnodar, Real Betis, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Eintracht Frankfurt
Pot 3 Spartak Moscow, Standard Liège
Pot 3 eller 4 Zürich, Rennes, Vorskla Poltava, Slavia Prague, Akhisarspor
Pot 4 Jablonec, MOL Vidi
Samt ytterligare tre lag till pot 4

Europa League grupper och gruppspel

Datum och tid
12 juni Lottning Förkval
19 juni Lottning Första och andra kvalrundan
26 juni Matchdagar Förkval semifinal
29 juni Matchdagar Förkval final
10-11 juli och 17-18 juli Matchdagar Första kvalrundan
23 juli Lottning  Tredje kvalrundan 
24-25 juli och 31 juli – 1 augusti Matchdagar Andra kvalrundan
6 augusti Lottning  Playoff
7-8 augusti och 14 augusti Matchdagar Tredje kvalrundan
21-22 augusti och 28-29 augusti Matchdagar Playoff
     
31 augusti Lottning Gruppspel
20 september Matchdagar Gruppspel omgång 1
4 oktober Matchdagar Gruppspel omgång 1
25 oktober Matchdagar Gruppspel omgång 3
8 november Matchdagar Gruppspel omgång 4
29 november Matchdagar Gruppspel omgång 5
13 december Matchdagar Gruppspel omgång 6
17 december Lottning Sextondelsfinaler
14 & 21 februari Matchdagar Sextondelsfinaler
22 februari Lottning Åttondelsfinaler
7 & 14 mars Matchdagar Åttondelsfinaler
15 mars Lottning Kvartsfinaler
11 & 18 april Matchdagar Kvartsfinaler
15 mars Lottning Semifinaler
2 & 9 maj Matchdagar Semifinaler
26 maj Matchdag Final (Olympiastadion, Baku)

Grupper Europa League 2018/2019

Nedan hittar ni tabellerna för Europa League säsongen 2018/2019. Det blev många heta matcher att se. Speciellt för Malmö FF som tog sig vidare från gruppen. Grupperna uppdateras så fort en match är klart. Denna säsong är dock gruppspelet avgjort och nedan ser ni resultatet.

Grupp A

I den första gruppen var det ganska klart vem ettan skulle bli. Leverkusen är ganska vana vid att spela i Champions League. Nu spelade man istället i Europa League och vann sin grupp. Det blev fyra vinster på sex matcher och totalt tog man 13 poäng.

Grupp B

De två Red Bull-lagen hamnade tillsammans i grupp B. Salzburg tog full pott med 18 poäng på sex matcher. På andra plats kom Celtic och Lepizig med Emil Forsberg i spetsen åkte ut. Sist hittar vi Rosenborg som endast tog en poäng på sina sex gruppspelsmatcher.

Grupp C

Grupp C var även den ganska förutsägbar. Zenit är ett lag som brukar spela i Champions League, därför var man favorit att vinna denna grupp. En liten överraskning är dock Slavia Prag som kom före Bordeaux. FC Köpenhamn slutade sist i gruppen.

Grupp D

I grupp D var det mer eller mindre en transportsträcka för Dinamo Zagreb. Det blev 14 poäng på sex matcher för kroaterna. Tillsammans med Fenerbahce tog man sig vidare. Här blev det Spartak Trnava och Anderlecht som fick packa väskorna.

Grupp E

Här skulle Arsenal bara vinna klubben. Gunners med Unai Emery i spetsen har gjort det bra i Premier League. Nu vann man även grupp E före Sporting CP. Vorskla och Qarabag tog endast tre poäng var.

Grupp F

En av de största överraskningarna i turneringen hittar vi i grupp F. Spanska Real Betis vann med 12 poäng följt av Olympiacos på 10 pinnar. AC Milan slutade på tredje plats vilket innebär att det italienska storlaget är ute ur turneringen. I den sista omgången var man vidare men efter förlusten mot grupptvåan blev det respass. Milan hade nämligen sämre målskillnad än grekerna.

Grupp G

Detta var en gruppen där spanska Villarreal och Rapid Wien skulle gå vidare. Det var inte helt lätt men i det länga loppet var det dessa lag som var starkast.

Grupp H

Om det var något lag som överraskade i turneringen var det Eintracht Frankfurt. Man tog 18 av 18 poäng i gruppspelet och gick vidare tillsammans med Lazio.

Grupp I

Här hittar vi Malmö FF som lyckades ta en andraplats. Skåningarna tog sex poäng mot Besiktas och efter tre oavgjorda tog man sig vidare. 0-1 borta mot Besiktas i sista omgången fixade avancemanget. Favoriterna inför gruppspelet var Besiktas men turkarna presterande inte alls som många förväntat sig. De slutade dock på tredje plats.

Grupp J

Sevilla vann gruppen. Spanjorerna har vunnit Europa League tre gånger under de senaste fem åren. Nu är man på väg mot en ny titel. Tillsammans med ryska FC Krasnodar gick man vidare.

Grupp K

Grupp K toppas av Dynamo Kiev och på andra plats hittar vi franska Rennes.

Grupp L

Sista gruppen är grupp L. Chelsea tog sig överlägset vidare som gruppvinnare och på andra plats placerade sig BATE Borisov.

1000 kr riskfritt spel 500% bonus 300% bonus 200% bonus
Betsson leovegas Mobilebet ComeOn
HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS! HÄMTA BONUS!

Mer om Europa League

Detta var alltså samtliga grupper i Europa League för denna säsong. På Silly Season Sverige hittar du allt om turneringen. Du hittar bland annat spelschema och odds på vem skytteligan i turneringen. Då svenska lag är med i turneringen är det även alltid intressant att veta mer om Europa League prispengar och hur mycket lagen tjänar på att vara med. Europa League på TV är även något som många letar efter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply