LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

bet365
LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

De fem lyxigaste arenorna i världen? Fotbollsvärldens arenor kan se olika ut och vara lokaliserade på de mest otänkbara ställena. De kan ha kapacitet att ta emot långt över 100 000 åskådare, eller i vissa fall bara några hundra.

Vissa arenor ligger på öar, andra i uppförsbackar och en annan på flera tusen meters höjd i de sydamerikanska bergskedjorna. Det de alla har gemensamt är dock att 22 spelare och en boll kommer göra upp om vilka som är skickligast på att spela fotboll. Men en fin arena kan ofta vara till fördel. Därför listar Silly Season Sverige de fem lyxigaste fotbollsarenorna i världen. Se och spela på fotboll =>

LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

Vilka är de fem lyxigaste fotbollsarenorna?

Tidigare har Silly Season Sverige listat Sveriges största fotbollsarenor, Europas största arenor, världens största fotbollsarenor och bästa arenorna i Europa men även största fotbollsarenan i Sverige och den största fotbollsarenan i Europa.

Nu är det dags att ta steget ut i världen och se vilka som är de glamorösa och lyxigaste arenorna på planeten. Arenans kapacitet har i det här fallet inget med placeringen att göra, utan andra faktorer spelar in när vi går igenom fashionabla, exklusiva, eleganta, praktfulla, överdådiga och luxuösa arenor för att hitta den lyxigaste fotbollsarenan i världen. Se och spela på fotboll =>

5. Pancho Arena, Ungern – en av lyxigaste arenorna i världen

Pancho Arena må vara en av de mindre i världen med sina blott 3800 platser, men den kostade smått otroliga 3,8 miljarder euro, vilket har lett till att Uefa klassat arenan som en ”Elite Stadium”. Värt att notera att det enda laget som spelar här är Puskás Akadémia FC – ett juniorlag grundat 2007.

4. Vodafone Arena, Turkiet – en av lyxigaste arenorna i världen

I Istanbul hittar vi arena nummer 4 på listan – Vodafone Arena. Den tar in närmare 42 000 åskådare och invigdes tidigare i april i år. Besiktas spelar hemma här och de fick betala bra – nästan 110 miljoner euro.

3. Fågelboet, Kina – en av lyxigaste arenorna i världen

Fågelboet, Kinas nationalarena, är en av de klart lyxigaste fotbollsarenorna i världen. För strax under 500 miljoner euro har de lyckats skapa kapacitet för 90 000 åskådare. Den mäktiga inramningen, tack vare den häftiga belysningen, gör arenan till en av de finare i världen.

2. Allianz Arena, Tyskland – en av lyxigaste arenorna i världen

Förutom att Allianz Arena är såväl lyxig som vacker spelar även de regerande tyska mästarna Bayern Mucnhen där, vars spel går att likna beskrivningen av deras arena. Arenan blir gång på gång vald som en av världens främsta fotbollsarenor – år efter år.

1. Kaohsiung National Stadium, Taiwan – en av lyxigaste arenorna i världen

Taiwan må inte vara känt för att producera fotbollsspelare, eller för sin fotboll överlag. Men de har en arena som slår de flesta. Med kapacitet för 55 000 är den inte störst, men den är unik på det sätt att taket är täkt med solceller som gör att arenan kan producera sin egen elektricitet. Se och spela på fotboll =>

LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

Se även följande listor som rör arenor:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply