Sveriges bästa handbollsspelare damer

Sveriges bästa kvinnliga handbollsspelare – vem är Sveriges bästa handbollsspelare damer?

Sveriges bästa kvinnliga handbollsspelare? Vem är Sveriges bästa handbollsspelare damer? Det är en berättigad fråga då damernas handbolls-VM kommer att inleddes inom kort runt om i Sverige just nu. Damernas handboll präglas av ett om många fina insatser under OS, EM och VM genom åren. Men i form av värdland under årets VM 2023 har Sverige press på sig att prestera, och de har många duktiga spelare att tillgå. Men hur många av dessa spelarna tar sig in på listan över Sveriges bästa damspelare säsongen och genom tiderna?

Tidigare har anfallsspelaren Nathalie Hagman fått ta emot priset som bästa damhandbollsspelare, men är hon en av Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna? Kommer hon att få ta emot priset igen som bästa damhandbollsspelare? Se och spela på handboll live =>

Sveriges bästa handbollsspelare damer

Sveriges bästa handbollsspelare damer

Det svenska damhandbollslandslaget kommer att spela i handbolls-VM. Sverige är värdland så svenskorna har en extra press att ta sig vidare från gruppspelet. Den Svenska EM-truppen i handboll är stark och förväntas komma vidare från sin grupp utan några svårigheter enligt Odds handbolls EM damer.

Först ut var matchen mot Spanien där Sverige lyckade vinna. Det svenska handbollslandslaget vann EM-premiären mot Spanien inför 7 900 åskådare på Hovet i Stockholm. Det blev till slut en vinst med sex mål, 25-19. Därefter åkte Sverige på en oväntat förlust mot Slovenien med 25-23, vilket förvånade många och satte om än mer press på värdarna. Sveriges nästa match i handboll är redan på torsdag och då väntar Serbien för Sverige. Se och spela på handboll live =>

Sveriges bästa damhandbollsspelare

Tidigare har vi skapat gjort listor om bland annat: 10 damfotbollsspelare med högst lön, Sveriges bästa herrspelare och tio klassiska ögonblick inom svensk fotboll, som en kan dyka ner i och lära sig mer om. Men först ska vi gå igenom vilka damspelare som är bäst i Sverige, vilket kan komma att bli svårt då det finns många oerhört duktiga damhandbollsspelare.

Sveriges bästa kvinnliga handbollsspelare - vem är Sveriges bästa handbollsspelare damer?

Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna

Bästa svenska handbollsspelare genom tiderna? Det finns även många duktiga före detta damhandbollsspelare, som har lagt skorna på hyllan men som skulle passa in i en lista över Sveriges bästa damhandbollsspelare genom tiderna. Men först, här är de tio bästa damspelarna i Sverige just nu:

10. Hanna Blomstrand

Denna tjejen är enbart 20 år gammal, men har redan gjort succé. Blomstrand är vänsterhänt, och spelar som högernia i anfallet. Hennes moderklubb är H65 Höör, men sedan fyra år tillbaka representerar hon Lugi HF i Lund, och hon har spelat i diverse u-landslag innan det i år var dags för a-landslaget, där hon gjorde debut i kvartsfinalen mot Norge i OS i Rio de Janeiro.

9. Ulrika Toft Hansen

Toft Hansen är en högerhänt mittsexa, som i klubblagssammanhang spelar för danska Team Esbjerg, men kommer ursprungligen från IFK Bankeryd, där hon är uppväxt. Toft Hansen har spelat i det svenska landslaget sedan 2011.

8. Louise Sand

Sand spelar i anfallet som vänstersexa och är högerhänt. Hennes moderklubb är Kärra HF och hennes första och enda seniorklubb är IK Sävehof, där hon spelar sedan 2011. Den blott 23-åriga Sand spelar i landslaget sedan 2012, och innan dess representerade hon U20-landslaget.

Sveriges bästa kvinnliga handbollsspelare

7. Johanna Bundsen

Bundsen började spela handboll i GK Kroppskultur, innan hon 2007 gick till IK Sävehof som hon har spelat i sedan dess och fått vinna åtta SM-guld med klubben. Handbollsmålvakten är högerhänt och hon har spelat i det svenska landslaget sedan ett tag tillbaka och börjar nu jobba sig in som förstemålvakt.

6. Johanna Ahlm

Ahlm spelar även hon i IK Sävehof, dit hon återvände i mars, men hann inte spela särskilt länge innan hon råkade ut för en knäskada, vilket har inneburit att hon missat OS såväl som EM 2016. Ahlm har redan innan spelat i Sävehof, där hon är uppvuxen och debuterade i A-landslaget redan 2004. Hon har vunnit SM-guld och silver såväl som Champions League-guld och den högerhänta playmakern har även varit en viktig del av Sveriges landslag.

5. Jamina Roberts

Roberts kommer ursprungligen från IK Sävehof, där det blev sex stycken SM-guld och den 26-åriga anfallaren spelar oftast som vänsternia och även hon är högerhänt. Efter Sävehof satsade hon som proffs i Danmark och spelade för Team Tvis Holstebro, men i år – efter två år borta – återvände hon till Sävehof. I landslaget spelar hon sedan 2010 och har nu spelat över 100 landskamper.

Sveriges bästa damhandbollsspelare

4. Sabina Jacobsen

Jacobsen är en halv svensk/halv dansk 27-årig handbollsspelare som har valt att representera det svenska landslaget i internationella sammanhang, medans hon på klubblagsnivå för närvarande spelar i danska topplaget FC Midtjylland i Danmark.

3. Ida Odén

Odén började sin karriär i Borås HK och gick till IK Sävehof när hon var 17 år gammal. Den högerhänta högernian har varit med om att ta hela 10 guldmedaljer på 11 SM-finaler, vilket är ett rekord som sattes på 80-talet, innan Odén kom in i bilden. Sitt första internationella mästerskap gjorde Odén vid 27 års ålder, EM 2014, då Sverige vann brons. Efter 2015 slutade hon med handboll, bara för att göra en återkomst under SM-slutspelet 2016.

2. Nathalie Hagman

25-åriga Hagman är uppvuxen i BK Söder och hennes första seniorklubb var Skuru IK, men för tillfället spelar hon i danska Nyköping Falster HK. Hennes position är högersexa eller högernia, och hon är vänsterhänt. Sedan 2009 har hon även representerat Sverige i landslagssammanhang. Hagman fick förra året ta emot pris som Sveriges bästa damhandbollspelare, den största individuella  utmärkelsen en kan få i Sverige, vilket är stort.

1. Isabelle Gulldén

Gulldén är aktiv inom handbollen sedan mycket ung och karriären inleddes i IK Sävehof, där hon spelade fram till 2011 då det blev danska Viborg HK istället. Numera spelar Gulldén i CSM Bucuresti och spelar där som playmaker. Gulldén har rankats som den bäste centerbacken i världen och hyllas högt av handbollsmänniskor runt om. Hon har spelat i det svenska landslaget sedan 2008 och har vunnit otaliga medaljer, till exempel EM-silver, EM-brons, SM-guld, danska mästerskapet, rumänska mästerskapet osv.

Sveriges bästa handbollsspelare damer

Läs mer om Handbolls-EM och VM i Sverige

Frågor och relaterade sökningar till Sveriges insatser i handbolls-EM och VM. Läs mer om handbolls EM och VM hos Europeiska Handbollförbundets (EHF) och Svenska handbollsförbundet. Se och spela på handboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply