Lista: Premier League-erans fem bästa anfallare

Lista Premier League erans fem bästa anfallare

Fem bästa anfallarna under Premier League-tiden

Att vara en anfallare i Premier League kan vara något av det tuffaste för en målgörare. Då formen inte sitter som den skall och målen inte dyker upp är chansen stor att bli utdömd först av alla, i form av anfallaren. Det kan vara ett otacksamt jobb, då uteblivna mål kan leda till eventuell försäljning. Men om kostnaden är hög – så är även belöningen. Som framgångsrik anfallare i Premier League är chansen stor att bli ihågkommen i klubben för evigt.

Det gäller bara att se till att hålla en jämn nivå och göra sitt jobb. Speciellt då det finns många duktiga anfallare i den engelska högsta-divisionen, men enbart ett par har lyckats bli ihågkomna.

Premier Leagues fem bästa anfallare genom tiderna

Listan innefattar enbart Premier League-eran, som började 1992, så inga anfallare innan dess kommer att nämnas. Men innan vi går in på denna lista vill vi passa på att tipsa om en del andra listor som är populära hos oss, till exempel fem stjärnspelare som hatar Cristiano Ronaldo, fem spelare som spelat i både Arsenal och Chelsea och fem stora vinnare i vinterns transferfönster.

5. Michael Owen – Liverpool

Lista Premier League erans fem bästa anfallare

Visst var Luis Suarez prestationer på Anfield otroligt imponerande, men Michael Owens konsekventa åtta år tillsammans med Liverpool är ändå snäppet bättre. Owen, som 2001 blev tilldelad Ballon d’Or men redan som 16-åring vann han priser med Liverpool då han deltog i FA Youth Cup. Därefter fick han bland annat vinna trippeln tillsammans med Anfield-klubben då de tog hem UEFA cupen, FA cupen och Ligacupen under säsongen 2000/01.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply