LISTA: Bäst kombinerade startelvan – Borussia Dortmund vs Schalke 04 – Bundesliga 2016/2017

Bäst kombinerade startelvan – Borussia Dortmund vs Schalke 04 – Bundesliga 2016/2017

I kväll är det dags för ett av Europas absolut hetaste fotbollsderbyn. Klockan 18.30 tar Borussia Dortmund emot Schalke 04 hemma på Signal Iduna Park Bundesligas mest prestigefyllda match. De båda lagen har genom historien varit stora rivaler till varandra och deras städer ligger endast en halvtimmas bilfärd från varandra. Mötet har på senare år fått smeknamnet ”Der Klassiker” och har nämnts som El Clasicos motsvarighet. Inför matchen hade många supportrar hoppats på att det skulle bli ett riktigt toppmöte, men tabelläget ser för närvarande annorlunda ut. Dortmund placerar sig på en sjätteplats i ligan medan Schalke haft en jobbig start och ligger femte sist (14). Dessvärre kommer båda lagen med många avbräck till matchen på grund av skador, där hemmalaget nästan har en hel startelva på skadelistan. Trots detta lär de båda kunna formera två starka lag med duktiga spelare på samtliga positioner. I den här listan går vi igenom en kombinerad startelva med de bästa spelarna från Borussia Dortmund och Schalke 04.

Kominerad laguppställning Der Klassiker 2016

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Tio lag som varit i Champions League-final flest gångerTio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang och Fem unga Bundesliga-spelare som förväntas bli storstjärnor. Men först ska vi gå igenom en kombinerad startelva inför Der Klassiker 2016. Startelvans formation är 4-4-2 och vi har utgått från vilka spelare som har högst marknadsvärde, vilka som har störst betydelse för sina lag och vilka som har presterat bäst den här säsongen.

Målvakt: Roman Bürki (Borussia Dortmund)

lista-bast-kombinerade-startelvan-borussia-dortmund-vs-schalke-04-bundesliga-20162017-custom

Roman Bürki anslöt sig till Borussia Dortmund inför förra säsongen och har imponerat sedan dess. Han är bra reflexer, spelförståelse och fötter vilket gör honom till en komplett målvakt på den moderna nivån.

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply