Lista: 5 rekord som man inte skryter om

Lista: 5 rekord som man inte skryter om

Fem rekord som man inte skryter om

Fotbollsvärlden är full av spelare som har satt sina fotspår genom historien. Namn som Cristiano RonaldoLionel MessiDiego Maradona och Pele har stått för flera olika smickrande rekord. På samma gång har klubbar som Real MadridManchester United och Bayern München också stått för beundransvärda rekord.

Men samtidigt finns det spelare i fotbollens värld som innehar rekord som inte är lika smickrande. Många av dem har spelat på den allra högsta nivån, men har stått för rekord som man kanske inte berättar om. Dessutom finns det klubbar runt om i världen som också har stått för mindre smickrande rekord. Det här är fem rekord som man inte skryter om.

Fem mindre smickrande fotbollsrekord

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om Premier Leagues 10 sämsta straffskyttar genom tiderna5 saker du inte visste om Alexander Isak och de fem bästa lagen i Premier Leagues historia. Innan ni tar en kollar igenom de listorna rekommenderar vi först att ni läser om fotbollsrekord som man inte skryter om.

1. Flest självmål i Premier Leagues historia

Lista: 5 rekord som man inte skryter om

Richard Dunne spelade för stora klubbar som Manchester CityEvertonAston Villa och Queens Park Rangers under sin karriär. Totalt spelade han 431 matcher i Premier League. Under sin tid i Manchester City fick mittbacken pris som klubbens bästa spelare fyra år i rad, mellan 2005 och 2008. Under sin första säsong i Aston Villa, dit Dunne flyttade från City, blev spelaren uttagens i PFA Team of the Year.

Trots ett imponerande CV är Dunne innehavaren av ett av Premier Leagues mindre smickrande rekord. Under sin tid i den engelska högstaligan stod försvararen för hela tio självmål. Därmed innehar Dunne rekordet för flest självmål i Premier Leagues historia, enligt Daily Mirror.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply