LISTA: Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

7. Filippo Galli – Spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

1993/94 när AC Milan vann Champions League efter en 4-0 vinst över Barcelona så var en av spelarna att få medalj Filippo Galli. Försvararen användes vid denna tid mest som inhoppare och var redan förbi sin bästa tid. Han fick dock spela hela 90 minuter av finalen i Athen då de båda mittbackarna Alessandro Costacurta och Franco Baresi fick sida vid sidan av med avstängningar. Galli var mer av en högerback som aldrig spelade för det italienska landslaget och vid 41 års ålder drog han sig tillbaka 2004 efter två säsonger med en mindre klubb, Pro Sesto.

6. Jesper Blomqvist

När Manchester United vann Champions League 1998/99 efter en dramatisk comeback i slutminuterna mot Bayern München i Barcelona var Jesper Blomqvist där och fick en medalj. Det visade sig bli hans sista match för klubben. Blomqvist fick lov att starta då både Roy Keane och Paul Scholes var avstängda, men han blev uttagen i den 67:de minuten till fördel för Teddy Sheringham. Sheringham som senare klev fram och reducerade matchen i den 91:a minuten med Solkskjær som sedan avgjorde i 93:e minuten. Blomqvist spelade bara 38 matcher för United med ett mål för klubben och gick mållös i 30 matcher för Sverige. Han spelade även i Milan och Parma men stod inte ut särskilt mycket. Han är dock ihågkommen i Sverige för sin tid i en av världens största fotbollsklubbar.

Han är en av de svenska spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League.

5. Roque Junior

Roque Junior, brasiliansk försvarare, vann en Champions League medalj 2002/03 med Milan. De lyckades vinna över Juventus på straffar efter en händelselös 0-0 match på Old Trafford. Han var även på en kort lånesejour hos Leeds United och var en del av den backkedja som släppte in 24 mål på brasilianarens sju matcher med klubben. Han blev även avskickad från planen under sin hemmadebut på Elland Road. Roque Junior kom på som en avbytare i den 66:e minuten mot Juventus men spelade totalt enbart 44 matcher för Milan under sina fyra år med klubben.

Detta är en av de spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League.

Sidor: 1 2 3