Topp 10: Dyraste spelartruppen i världen 2016/2017

Topp 10: Dyraste spelartruppen i världen 2016/2017

Mest värdefulla trupperna i världen 2016/2017

Dyraste startelva i världen? Inom fotbollsvärlden handlar det om enorma summor som topplagen lägger på spelare för att kunna ha möjlighet att bygga en så bra trupp som möjligt. Ta en titt på vår lista med klubbarna som spenderat mest pengar i Premier League för att få en uppfattning om beloppen som läggs på spelarförvärv vartenda år och vartenda transferfönster. Dock är det inte bara lagen längst upp som slösar mycket pengar, det är även lagen som ligger i botten av tabellen i de stora ligorna, någonting de måste göra för att kunna hålla jämna steg med lagen högre upp i tabellen. Bara för att man spenderar mycket pengar betyder det inte att man hamnar på någon av topplatserna i tabellen och istället kan det gå på andra hållet.

Tyvärr är det ju så att när man kollar på de lag som kammar hem pokaler, titlar och medaljer, så har de oftast väldigt dyra spelare i sina trupper och har lagt ner otroligt mycket pengar för att komma dit de är idag.

Topplista över de dyraste trupperna i världen säsongen 2016/2017

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor över bland annat världens dyraste startelva och tränarna som spenderat mest och klubbarna som spenderat mest pengar i Premier League. Nu är det alltså dags att se vilket lag som har spenderat mest pengar under sommaren och lyckats få ihop den dyraste truppen i världen.

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de 10 lag vars trupper är de dyraste i världen säsongen 2016/2017. Vissa av lagen på listan kommer du troligen bli överraskad att se medan andra är en ren självklarhet.

Här kommer listan över de 10 lag med dyrast spelartrupper.

10. Liverpool: £318.0m

Dyraste spelartruppen i världen 2016/2017

På tionde plats hittar vi Liverpool som har värvat ganska friskt under det senaste åren, speciellt efter att den tyske, geniförklarade tränaren Jürgen Klopp ankom. Trots att man har en av de dyraste trupperna i världen når man dock inte riktigt upp till de spelmässiga målen man borde göra och har det svårt att lyckas kamma in vare sig titlar eller andra utmärkelser.

9. Bayern München: £318,5m

Topp 10: Dyraste spelartruppen i världen 2016/2017

Bayern München ligger på nionde plats och är ett av de bästa lagen i fotbollsvärlden. Sen Ancelottis ankomst spelar man inte lika bra som tidigare men man är fortfarande ett riktigt bra lag som konkurrerar med övriga topplag ute i världen vartenda år. Även om de har det något lättare i Bundesliga så har det på senare år krupit upp konkurrenter som har kunnat stå sig mot de sydtyska jättarna.

SE ÄVEN: Världens dyraste startelva

SE ÄVEN: PL-klubbarna som spenderat mest de senaste fem säsongerna

SE ÄVEN: Tränarna som spenderat mest sen 2004

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply