10 saker du inte visste om fotboll

10 saker du inte visste om fotboll

10 Fakta om fotboll

Fakta om fotboll? Fakta om fotbollsspelare? Fakta om Fotbollsskor? Fotboll är mer än bara ett spel, det säger de flesta som har ett lag de hejar på eller följer sporten slaviskt. Ordet fotboll innebär otroligt mycket och förutom en sport är det även något som skapar gemenskap bland fotboll över hela världen. Visste du till exempel att i snitt en sjundedel av världens befolkning följer Fotbolls-VM? Det finns så mycket mer att ta reda på när det kommer till fotbollsfakta och kuriosa om världens mest utövade sport. Det mesta finns endast hos personerna som själva varit inblandade men det finns även mycket som man kan ta reda på genom att leta i böcker eller på diverse hemsidor på internet. För din del är det hela dock löst då du hittar all fakta här hos Silly Season Sverige.

Fotbollsfakta – Rolig fotbollsfakta

Sveriges fotbollslandslag har tidigare har flera framgångar när det kommer till spel både i Europamästerskap och världsmästerskap. 1958 tog man silvermedalj i VM som spelades på hemmaplan i Sverige och 1994 vann man bronsmatchen då man grävde guld i USA. Denna lista handlar dock inte bara om Sverige eller något speciellt land eller mästerskap, detta är en lista med fotbollsfakta som gäller om sporten rent generellt.

Tidigare har Silly Season Sverige publicerat flertalet populära listor med fakta om alla möjliga inom fotbollen. Nedan finner ni ett axplock av de mest lästa listorna på siten. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom intressant fakta om fotboll.

 

10) Sponsor räddade lag från döden

10 saker du inte visste om fotboll

I en fotbollsmatch som spelades i oktober 1998 i Kongo skulle sponsorn spela stor roll i vilka som skulle överleva eller inte. Under matchens gång slog åskan ner i marken vilket gjorde att ett helt 11-mannalag miste livet. Det var gästernas spelare som strök med, detta samtidigt som hela hemmalaget överlevde, anledningen? Man hade sponsorer som ställde upp med skor av gummit (som inte är strömförande) vilket gjorde att man överlevde tragein.

 

9) Fredsbringaren Didier Drogba

10 saker du inte visste om fotboll

Didier Drogba är så mycket mer än en fotbollsspelare, speciellt i hemlandet Elfenbenskusten dår han fick hela landet att endas. Under en femårig period var de norra delarna av landet under rebellernas styra samtidigt som regeringen hade kontroll över den södra delen. Den dåvarande landslagskaptenen och Chelsea-spelaren Didier Drogba bad då de båda parterna att lägga ner sina vapen inför en landskamp mot Madagaskar. Överraskande nog blev det vapenvila mellan de båda parterna som blev inbjudna till matchen där fotbollen enade de båda parterna.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply