Zlatan Ibrahimovic slutar? – ”Zlatan slutar spela fotboll”

Zlatan ibrahimovic slutar? - "Zlatan slutar spela fotboll"

Zlatan slutar spela fotboll på elitnivå

Zlatan lägger skorna på hyllan då han under dagens presskonferens meddelade att kommer att sluta spela fotboll i det svenska landslaget. Zlatan kommer sluta i det svenska landslaget efter EM vilket innebär att det inte blir något spel i sommarens OS heller.

– Vår sista match i EM blir min sista landskamp. Jag kommer inte spela OS, säger Zlatan under dagens presskonferens

Ryktena om Zlatans nästa klubb har gått varma de senaste månaderna. Det har både spekuleras om det ena och det andra. Nyligen hade kontraktsdetaljerna med Manchester United läckt, men sen blev det Milan och Tottenham Hotspur som blev de tänkbara klubbarna för Zlatan. Faktum är att ingen vet vart Zlatan spelar nästa säsong eller om han ens fortsätter att spela fotboll på elitnivå framför.

Zlatan slutar som Kung

Zlatan kommer att avsluta sin karriär på toppen. Vad kan vara bättre än att sluta på topp där han slagit rekord efter rekord. Zlatan är smart och är medveten om att hans dagar är räknade på elitnivån. Det sade han redan för två år sedan. I en intervju med espn.com under 2014 så hintade Zlatan om att han funderade på att sluta spela efter att hans kontrakt med PSG löper ut under 2016.

– Jag är inte 20 längre. Jag kan inte springa som jag gjorde då, säger han i en intervju med espn.com.

Just nu är Zlatan den riktiga Kungen i Sverige (förlåt Kungen). Vill Zlatan bli ihågkommen som Kungen och det han har åstadkommit hittills? Eller vill han bli ihågkommen för eventuella misslyckanden efter det? Zlatan vill nog bli ihågkommen som Kungen och inte för eventuella framtida misslyckanden. Det blir svårt för honom att upprepa det han har åstadkommit hittills oavsett vilken klubb han går till. Dock får vi inte glömma att det sådant som triggar igång Zlatan. När ingen tror på honom så lyckas han motbevisa alla genom att göra raka motsatsen.

Zlatan kanske mjölkar kossan i några år till?

Just nu är Zlatan en kassako och nästan allt han rör vid blir till guld. Vill han mjölka den kossan i några år till innan han lägger skorna på hyllan? Det är inte omöjligt. Zlatan har åtminstone ett par bra år till där han kan prestera tillräckligt bra för att göra en affär lönsam oavsett vilket lag han går till. Ifall Zlatan väljer han att fortsätta spela så gör han nog inte det för pengarna. Zlatan är en av de rikaste fotbollsspelarna och har pengar så det räcker för alla framtida Zlatan-generationer.

”Zlatan kommer att sluta spela”

Ifall det endast rör sig om pengar så kan Zlatan generera mer på sitt varumärke. Förmodligen kommer han göra det och då krävs att hans varumärke Kungen inte ”förstörs” på grund av några misslyckanden. Nästan alla företag Zlatan har samarbetat med har åkt på en rejäl skjuts uppåt. Vitamin Well har lanserat en dryck för honom. Volvos försäljning har tagit fart sen Zlatan blev involverad.

Ingen kan ha undgått klippen som cirkulerar på nätet och som alla tidningarna och mediehus gladeligen skriver om och publicerar på sina sociala medier. Klippen har blivit virala och megasuccéer.

Zlatan har startat ett klädesmärke, givit ut en bok och en egen parfymserie. Sedan har han nog fler projekt på gång och är nog involverad i en rad företag som vi ännu inte känner till.

Vad blir nästa projekt? Kommer Zlatan att sluta spela under 2016? Sannolikt så väljer Zlatan att avsluta sin professionella karriär på toppen och då finns inget bättre tillfälle än nu. Men samtidigt så kan han ge sig på att addera Premier League till sina meriter. Hur det blir framöver är det är bara Zlatan och Helen Seger som vet detta. Snart får vi reda på hur Zlatans framtid kommer att se ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365