Zlatan Ibrahimovic erbjuds kontrakt av Manchester United

Zlatan Ibrahimovic erbjuds kontrakt av Manchester United

Zlatan Ibrahimovic skriver kontrakt med Manchester United?

Enligt fransk radiokanal ska Zlatan Ibrahimovic ha blivit erbjuden ett kontrakt från Premier League där Manchester United är klubben.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare meddelat att han lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen. Efter uttalandet har det vilt spekulerats runt var den svenska superstjärnan kommer spela efter sommaren och det har pratats om allt från MLS och Serie A till Kina och Premier League och nu ser det sistnämnda alternativet ut att bli sanning.

Enligt den franska radiokanalen RMC ska Manchester United ha kommit med ett kontraktsförslag till den svenske superstjärnan som sträcker sig över den kommande säsongen med option på ytterligare en. Skulle Zlatan komma att skriva på ett kontrakt med Old Trafford-klubben sägs lönen ligga på 15 miljoner euro, cirka 139 miljoner kronor, något som betyder att svensken går ner i lön för att flytta till de brittiska öarna.

Kan inte spela i LA Galaxy

Igår kväll kom nya uppgifter från USA. Den amerikanske fotbollsjournalisten, och tidigare fotbollsspelaren, Taylor Twellman har grävt i fallet, och enligt honom kan LA Galaxy inte värva 34-åringen. Anledningen är de hårda reglerna i MLS.

– Av den information jag samlat ihop under de senaste 48 timmar kan jag säga att om Zlatan Ibrahimovic spelar i Major League Soccer nästa säsong 2016 så kommer det inte att vara i en Los Angeles Galaxy-tröja. De har redan tre designated players och ligan kommer inte att tillåta en regeländring mitt i säsongen, säger han.

Regeln är en följd av lönetaket i MLS. Designated Players innebär att man får ha tre spelare som har en lön högre än den bestämda gränsen. Zlatan Ibrahimovic skulle bli en sådan spelare, men eftersom LA Galaxy redan uppnått gränsen kan man alltså inte värva svensken.

 

Läs mer om Zlatan Ibrahimovic på Silly Season Sverige

LISTA: Zlatan Ibrahimovic nio bästa citat i Paris Saint-Germain

Zlatan hyllas av PSG – se hyllningsvideon till Zlatan!

Zlatan Ibrahimovic får läktare uppkallad efter sig

Zlatan Ibrahimovic startar klädmärke

LISTA: 10 klubbar Zlatan Ibrahimovic kan ansluta till i sommar

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply