bet365

Zimbabwisk anfallare provtränar med DIF

Tino Kadewere provtränar med Djurgårdens IF

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har haft ögonen på den talangfulle anfallaren Tino Kadewere under en längre tid och nu står det klart att han kommer att provträna med den allsvenska klubben.

Efter att den zimbabwiske anfallaren Nyasha Mushekwi gjort succé i Allsvenskan och Djurgårdens IF under denna säsongen har Stockholmsklubben valt att satsa på samma vara i hopp om att hitta ännu ett kap. Klubben bekräftar på sin hemsida att Tino Kadewere, en anfallare från Zimbabwe, kommer att träna på Kaknäs i veckan.

– Det visade sig att det fanns en möjlighet att han helt förutsättningslöst kunde komma upp till Sverige och träna med oss. Så han landade i söndags och tränade med oss i måndags. Sedan får vi se vad som händer efter den här veckan men tanken är att han ska åka vidare till franska Sochaux när han har varit här, säger DIF:s sportchef Bosse Andersson.

Kadewere har trots att han bara är 19 år redan debuterat i Zimbabwes A-lag och spelat i landets högstaliga i två säsonger, här beskriver han sig själv som fotbollsspelare:

– Jag spelar oftast som släpande anfallare, i det så kallade hålet. Jag kan också spela mittfältare, men i anfallet trivs jag som sagt bäst. Ser man till mina egenskaper är jag en målskytt med ett bra skott som är bra i man-mot-man-situationer. Men jag är framför allt en lagspelare som alltid sätter laget i främsta rummet.

Den Harare-födde anfallaren kommer att gå in i hetluften direkt då han ska spela från start och bilda anfallspar med Sebastian Andersson i tisdagskvällens U21-derby mot AIK på Stockholms Stadion.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply