Ytterligare ett poängtapp för Liverpool – förlust mot West Ham

Liverpool chockade många med att förlora hemma mot Aston Villa hemma i den förra omgången och många trodde på en uppryckning inför matchen mot West Ham. När matchen väl var igång så fick Merseyside-klubben en mardrömsstart.

Direkt i matchen fick West Ham en frispark en frispark på högerkanten. Frisparken las in mot den bortre stolpen där Tomkins dök fram och nickade bak bollen till Reid som nickade in 1-0 för hemmalaget redan efter två minuter. En hemsk start på matchen för bortalaget.

Det blev heller inte bättre när West Ham uttökade ledningen endast fem minuter senare. Efter fint spel så fick Diafra Sakho bollen på högerkanten som med en mycket elegant chipp la in bollen i mål till 2-0 redan efter sju minuter.

Liverpool hade inte mycket att säga till om i den första halvleken men trots det så fick de in en reducering 26 minuter in i matchen. Balotelli hade fått ett fint inlägg, men hans skott täcktes undan. På andrabollen dök dock Raheem Sterling fram och bombade in 2-1.

London-laget hade faktiskt många fler chanser än Merseyside-laget i den första halvleken men när lagen gick till pausvila så ledde West Ham med 2-1.

I den andra halvleken var det andra bullar från bortalaget. Det gick snabbare i spelet och man gick nu mer rakt mot mål. Dock skapade man inga riktigt klara lägen. En het chans kom med tio minuter kvar på en fast situation, men den chansen kunde Adrian i West Ham-målet avvärja. Istället kunde London-klubben uttöka ledningen genom Morgan Amalfitano som då gjorde mål i sin hemmadebut, vackert framspelad av Stewart Downing.

Hemmalaget vann matchen med 3-1, vilket betyder Liverpools andra raka förlust i ligaspelet den här säsongen, riktigt tungt för klubben som verkligen behöver en trepoängare i nästa match. Viktig vinst för West Ham som nu tog sin första vinst på hemmaplan den här säsongen och klättrar i tabellen.