bet365

Yannick Carrasco kan lämna Atlético Madrid för Bayern Munchen

Yannick Carrasco kan lämna Atlético Madrid för Bayern Munchen

Bayern Munchen vill värva Yannick Carrasco

Det tyska storlaget har tidigare visat intresse för Antoine Griezmann, nu vill man istället värva lagkamraten Yannick Carrasco under sommarens transferfönster.

Bayern Munchen och Atlético Madrid har under de senaste säsonger stött på varandra vid flera olika tillfällen. Förutom att man ställts mot varandra i en semifinal i Champions League och ett dubbelmöte i säsongens gruppspel har det även skett övergångar mellan klubbarna. Mario Mandzukic var den senaste spelaren att lämna Bundesliga för spel i den spanska huvudstadsklubben men nu kan en ny spelare lämna, denna gång i motsatt riktning.

Det är spanska Diario AS som under torsdagsförmiddagen kommer med uppgifter om att Bayern Munchen vill värva Yannick  Carrasco under sommarens transferfönster. Den belgiska stjärnan ligger högst upp på önskelistan för den tyska klubbledningen och en värvning av mittfältaren sägs vara på begäran av Carlo Ancelotti, som känner spelaren sedan tiden i La Liga.

Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift för de regerande Bundesligamästarna att värva Carrasco. För inte så längesen förlängde spelaren kontraktet med Atlético Madrid till sommaren 2022 samtidigt som man höjde utköpsklausulen till 100 miljoner euro, en summa man inte kommer sänka. Carrasco är en viktig spelare i Diego Pablo Simeones lagbygge och även om spelaren haft en ojämn säsong räknar tränaren fortfarande med spelaren och tänker inte släppa honom i första taget.

SE ÄVEN: Bayern Munchen lönelista 2017

Ses som ersättare till trion

Carrasco är en spelare som fortfarande inte nått sin formtopp i karriären då han endast är 23 år och hos Bayern Munchen ser man belgaren som en ersättare till Robben och Ribéry. En spelare som sedan tidigare finns i Bayerns trupp är Douglas Costa men brassen har denna säsong inte nått samma nivå som förra säsongen och nu vill man förstärka med ännu en spelare.

Denna säsong har det blivit 12 mål på 42 matcher för spelaren som spås en lovande framtid.

Skulle Atlético välja att sälja både Yannick Carrasco och Antoine Griezmann i sommar skulle klubben få in närmare 200 miljoner euro.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply