Wettergren till FCK – landslagskollega ersätter

IF Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren lämnar klubben för FC Köpenhamn

Efter tolv år i klubben lämnar omtyckte tränaren Peter Wettergren Elfsborg för nya uppdrag – ersätter gör landslagsscouten Reine Almqvist. 

Elfsborg har sedan Peter Wettergrens ankomst till klubben 2004 vunnit två SM-guld och ett cupguld, nu väljer 47-åringen, som sedan 2011 även varit scout för det svenska landslaget, att lämna klubben. Enligt Sportexpressen blev det idag klart att Wettergren i sommar lämnar Boråsklubben för danska FC Köpenhamn.

Hyllad av Anders Svensson

Trots att Peter Wettergren under sin tränarkarriär hållit en relativ låg profil har han varit extremt omtyckt i både Elfsborg och landslaget. Sveriges meste landslagsman Anders Svensson har bland annat beskrivit Wettergren som en av de bästa tränarna han haft i sin karriär. Näste man att få chansen att ta del av tränarens kunskaper blir nu alltså Köpenhamns huvudtränare Ståle Solbakken, som tidigare lett den danska storklubben till stora framgångar i Champions League.

Almqvist ersätter

Även om Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson inte ville bekräfta några uppgifter, ser det ut att bli Wettergrens 66-årige scoutkollega i landslaget, Reine Almqvist, som ersätter som assisterande tränare i Elfsborg.

– Du är för tidig på den här frågan, jag kan inte kommentera något. Skulle det bli så att Peter lämnar, om man han nu gör det, så får vi sätta oss ner i lugn och ro och lösa det på bästa sätt, säger Andreasson till Sportexpressen.

Officiellt imorgon

Enligt kvällstidningen offentliggörs nyheten imorgon, men redan nu kan tidningen avslöja att Wettegren lämnar i juli efter att ha skrivit på ett tre-årskontrakt med klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply