West Ham jagar Oscar Lewicki

bet365

Enligt brittiska uppgifter är West Ham intresserade av Malmös mittfältare

Oscar Lewicki kan vara på väg bort från Malmö FF. Enligt den brittiska sajten Kickoff ska West Ham vilja värva in Malmös mittfältsstjärna redan under januarifönstret. 

Oscar Lewicki hade ett magiskt 2015. Mittfältaren var en nyckelspelare i det U21-landslag som i somras vann EM i Tjeckien, han var dessutom en viktig kugge i det Malmö som för andra året i rad kvalificerade sig för Champions League. Som om det inte vore nog för 23-åringen avslutade han hösten med att starta båda playoff-matcherna mot Danmark och var en starkt bidragande orsak till att Sverige blev klara för EM. Lewickis insatser har heller inte gått de europeiska toppklubbarna förbi och enligt uppgifter kan West Ham bli svenskens nästa klubbadress.

Chans på Champions League-spel

Vill det sig väl för Lewicki kan det dessutom bli spel i Champions League till hösten. West Ham parkerar just nu på en femteplats i Premier League-tabellen, endast en poäng bakom Tottenham som just nu har den fjärde och sista Champions League-platsen.

Möjlig guldgruva för Malmö

Oscar Lewicki har ett kontrakt med Malmö som sträcker sig över 2017. Vilket innebär att lär bli dyrt för West Ham att köpa loss mittfältaren. Malmö har dessutom råd att tacka nej till bud som inte är tillräckligt höga efter att ha dragit in en hel del pengar på sitt Champions League-spel de två senaste åren. Som bekant brukar pengar dock inte vara några problem för Premier League-klubbarna och vill tränaren Slaven Bilic satsa på svensken lär pengarna finnas där.

Oscar Lewicki kom till Malmö inför förra säsongen och har från sin defensiva mittfältsposition gjort två mål på 22 matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply