bet365

Wengers fokus: Förlänga med stjärnorna

Efter att värvat en del i somras väljer nu Arsene Wenger att hålla plånboken stängd

Arsene Wenger har sällan lyckats uppfylla fansens förväntningar när det kommer till att spendera pengar och värva in storstjärnor under övergångsperioderna. Frågan är om Arsenals franske tränare håller kvar i sin värvningspolicy under januari. Enligt rapporter från engelska medier kan fallet bli så.

Det har ofta rådig torka på värvningsfronten när det gäller Arsenal. Uteblivna stjärnvärvningar på viktiga positioner under övergångsfönster efter övergångsfönster har landat i besvikna supportrar. Medan de konkurrerande Premier League-klubbarna värvat friskt för stora pengar har Arsenal till största del valt att hålla i plånboken.

Det senaste övergångsfönstret var ett litet undantag då det gäller Arsene Wengers värvningsfilosofi. Tysken Shkodran Mustafi köptes in från Valencia i augusti förra året och har under säsongen fyllt det hål i mittförsvaret som ofta gjort sig påmint de senaste säsongerna. Arsenal har känt stabilare än på länge där bak och har inte förlorat än i ligan då Mustafi spelat från start.

Även spanjoren Lucas Perez samt schweizaren Granit Xhaka värvades in under sommaren. Perez var tänkt som en förstärkning på forwards-positionen, men hans succé har låtit vänta på sig. Dock har Alexis Sanchez strålande prestationer som spets räddat upp för Perez.

Engelska The Sun uppger att Wenger inte kommer försöka sig på några större värvningar under månaden, utan ska istället ha fokus på att förlänga med nyckelspelarna. Alexis Sanchez, Mesut Ozil, Olivier Giroud, Francis Coquelin och Santi Cazorla är namnen på de som Wenger väntas vilja förlänga med.

Mesut Özil och Alexis Sanchez har båda ett och ett halvt år kvar på sina kontrakt och de båda sägs vilja ha sina löner höjda för att förlänga ytterligare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply