bet365

Wayne Rooney var nära flytt till Napoli

Wayne Rooney var nära flytt till Napoli

Napoli ville värva Wayne Rooney från Manchester United

FIFA-agenten Vincenzo Morabito bekräftar i en intervju med The Sun att Wayne Rooney var nära att lämna United för spel i Napoli i somras.

Sen Jose Mourinho anslöt till Manchester United i somras är det mycket som hänt. Flera spelar har anslutit tilll Old Trafford för att höja kvalitén på laget, men en hel del har även lämnat. I vinter ser flera spelare ut att lämna och en av de är Wayne Rooney som endast gjort ett mål på 13 framträdanden i Premier League denna säsong.

Ryktet om en Rooney-försäljning har varit igång under en längre period och nu bekräftar FIFA-agenten Vincenzo Morabito att Wayne Rooney var nära att skriva på för Serie A-klubben Napoli, detta i somras.

– Jag vet att han blev erbjuden till Napoli eftersom han inte hade kunnat gå till någon annan engelsk toppklubb, säger Morabito enligt The Sun.

Anledningen sägs vara att spelaren inte kommer överens med Mourinho och då han inte kan gå till någon annan engelsk toppklubb var Napoli ett alternativ.

– Idén är fin, men kollar man på hans lön på 8,3 miljoner pund per år var det inte realistiskt.

Everton vill värva tillbaka spelaren

Enligt det engelska mediet Sky Sports UK skall Everton, Rooneys gamla klubb, ha hört av sig till anfallarens entourage angående hans framtid, och meddelat att dörren alltid står öppen för Rooney att återvända till den blåa sidan av Merseyside när han vill, och han skulle då kunna spela bredvid Romelu Lukaku på topp. Det har talats om att den 31-årige anfallaren kan komma att lämna United tidigare och en flytt i januari skulle inte vara helt omöjligt. Men Rooney sägs också vara intresserad av att lämna Premier League helt och prova på någonting nytt, med bland annat amerikanska Los Angeles FC intresserade.

Tidigare har Wayne Rooney kopplats ihop med både Los Angeles Galaxy och en flytt till Kina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply