Viola överlägsna i Toscanaderbyt

Det var upplagt för en stämningsfull tillställning när Fiorentina tog emot Siena i säsongens första Toscanaderby. Men mötet blev som väntat en ganska enkel resa för Viola på Stadio Artemio Franchi.

Fiorentina dominerade matchen helt på söndagen mot bottenklubben Siena, vilket också resulterade ganska snabbt i mål för hemmalaget. Och det var den gamle Luca Toni som höll sig framme och fixade drömstarten för Violas. Manuel Pasquals inlägg nickades snyggt in efter endast sexton minuters spel och mer var på väg.

För endast tre minuter senare var det dags igen, när Luca Toni revs ner i straffområdet. Domaren pekade korrekt på straffpunkten och fram klev David Pizarro som var tillbaka efter att ha närvarat på sin systers begravning i Chile. Pizarro gjorde inget misstag från straffpunkten och 2-+0 var ett faktum.

Alberto Aquilani fixade sedan 3-0 till Fiornetina i slutskedet av den första halvleken, efter att ett misstag från målvakten Romulo öppnat för den italienske mittfältaren till att enkelt skjuta in bollen i nätmaskorna.

Siena reducerade visserligen emd tjugo minuter kvar, efter att en kontring från gästerna slutat med att Alessandro Rosina fick fram bollen till Reginaldo som enkelt sköt in bollen. Det var dock inte någon fara på taket, för Luca Toni stängde sen matchen med sitt andra mål för dagen. Med en nytt nickmål, där Borja Valero den här gången slog inlägget, var 4-1 ett faktum och Viola vann stabilt trots Aquilanis straffmiss i slutet.