Viktig trea för Peking

bet365

IFK Norrköping var inför vårens sista omgång nere på en tolfteplats i tabellen, med lika många poäng. På måndagseftermiddagen stod, klassiskt kryssglada Gefle IF, som motstånd hemma på Nya Parken, där bägge lag behövde en seger för att rycka uppåt i tabellen.

Ett Gefle som halkat ned till en kvalplats ned till Superettan var i behov av poäng för att sakta avancera framåt, men det var IFK Norrköping som temporärt skulle rädda sig från än djupare svackor.

Efter en mållös halvlek, där gästerna mer eller mindre dominerade trots få målchanser, skulle östgötarna i den andra piggna till. Redan efter två minuter var Alhaji Kamara så när på att spräcka nollan, i något som var hemmalagets första skott på mål i matchen. Men den forne Norrköpingsmålvakten, Sasa Sjanic, stod för en fin räddning.

Norrköping skapade fler chanser än sitt motstånd, men hade kanske turen på sin sida några minuter in i halvleken. Misstänkt hands på en Norrköpingsspelare i straffområdet, men domare Stefan Johannesson valde att fria – trots vilda protester bland de tillresta supportrarna och spelarna.

Hemmalagets uppryckning skulle löna sig, när man kvarten in i halvleken fick hörna. Ett perfekt inlägg nådde Alhaji Kamara, som snyggt nickade in 1-0 bakom, en annars stabil Sjanic – som bara sekunder senare räddades av sina bäste vän, stolpen, när återigen Kamara lossade.

Gästerna gjorde sedan ett försök att etablera spelet och jaga en kvittering, men var aldrig riktigt nära. De vitklädda kontrollerade tillställningen väl och kunde plocka hem säsongens fjärde seger. Detta gör att Janne Anderssons manskap lyfter sig till en niondeplats, medan Roger Sandberg och hans Gefle, blir kvar på kvalplatsen – med samma poäng som Halmstad Bollklubb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365