Vela fixade tre poäng för Sociedad

Ett relativt formsvagt Real Sociedad kunde efter en väldigt chansfattig match besegra Real Valladolid på hemmaplan efter Carlos Velas tidiga ledningsmål.

Matchen startade i lugnt tempo med två lag som kände på varandra innan man började röra sig mot motståndarnas straffområde. Ett hemmastarkt Real Sociedad tog dock tag i taktpinnen och i den 22:e minuten kunde Ruben Pardo, läckert lobba in en passning till en ljupledslöpande Carlos Vela som i sin tur chippade bollen över en chanslös Jimenez Jaime.

Real Sociedad slog av något på tempot medans Real Valladolid försökte, utan att komma till någon riktigt farlig målchans och 1-0 stod sig till pausvila.

Andra halvlek startade i stil med första halvlek och det såg ut att bli hemmalagets kväll helt och hållet. Real Valladolid med de forna Allsvenskan-spelarna Daniel Larsson och Valdet Rama på planen såg tama ut, precis som i första halvlek, och det skulle hålla i sig i hela andra halvlek ut. Real Sociedad kunde enkelt rulla runt bollen och nästintill bara vänta ut slutsignalen.

Slutresultatet blev 1-0 till Real Sociedad och kampen om Champions League är ännu inte avgjord.