Varför får fotbollsspelare inte ta av sig tröjan? Gult kort!

bet365
Varför får fotbollsspelare inte ta av sig tröjan?

Gult kort för att ta av sig tröjan

Ta av tröjan fotboll? Varför får fotbollsspelare inte ta av sig tröjan? Gult kort ta av sig tröjan? Varför gult kort ta av sig tröjan? Det är en fråga som många ställer sig. Många spelare tar av sig tröjan när de gör ett viktigt mål i en stor turnering. Fotbollsspelarna tar oftast av sig tröjan mest för att visa sina känslor och samtidigt få till en målgest. Det är dock inte speciellt smart att ta av sig tröjan då det inte är tillåtet att ta av sig tröjan i fotboll.

Skulle någon spelare få för sig att göra det ändå kommer han att få ett gult kort. Det kanske känns värt det i just den situationen men är det mycket tid kvar av matchen kan ett gult kort göra att man blir mer passiv. Spelare som har gult kort brukar oftast ta det lite lugnare för att dra inte på sig en andra varning, vilket betyder utvisning.

Varför får fotbollsspelare inte ta av sig tröjan? Får man ta av sig tröjan i fotboll?

På frågan om fotbollsspelare får ta av sig tröjan i fotboll är svaret nej. Varför får man inte ta av sig tröjan fotboll? Svaret på varför får man inte ta av sig tröjan fotboll är pga att det anses vara osportsligt. Det är i alla fall den officiella förklaringen till varför man inte får ta av sig tröjan.

Vidare sägs det att det är sponsorerna som klagat. Detta då reklamen på tröjorna inte syns när målskytten zoomas in och firar sin fullträff. Sponsorerna ska ha kontaktat förbund och klubbar för att meddelat sitt missnöje och därefter valde FIFA att beskriva gesten som osportslig, även om den kanske inte riktigt är det.

Ta av tröjan fotboll – Gult kort ta av sig tröjan

Varför gult kort ta av sig tröjan? Att ta av sig tröjan vid målfirande är oftast ett bevis på glädje, men det är inte alla som uppskattar det. För några år sen var det bland annat en fotbollsspelare som drog av sig sin tröja för att hylla en släkting med en T-shirt.

Detta tyckte inte FIFA om och gav spelaren i fråga böter för att ha tagit av sig tröjan. Det är ingen stor summa som spelaren behöver betala, vilket gör att det inte påverkar speciellt mycket. Straffet fungerar mest som en fingervisning.

Mer om varför får fotbollsspelare inte ta av sig tröjan

Nu vet du varför fotbollsspelare får inte ta av sig tröjan och varför det blir gult kort för den som tar av sig tröjan! Du kan läsa mer om varför fotbollsspelare inte får ta av sig tröjan på FIFANedan så har du några fler listor med intressanta frågor och fakta.

LISTA: Världens snabbaste fotbollsspelare

Topp 10: Hårdaste skotten i fotboll

TOPP 10: Snabbaste målen någonsin

Topp 6: Snyggaste målen gjorda av målvakter

TOPP 10: Snyggaste självmålen i historien

LISTA: De 10 bästa målfirandena

LISTA: Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply