Varberg bjuder in flyktingar till matchen mot Sirius

Superettan-klubben bjuder in flyktingar till sin hemmamatch

Varbergs Bois är den senaste klubben i en rad med svenska lag som bjuder in flyktingar till sina hemmamatcher. Man menar att det är viktigt att de svenska klubbarna tar sitt ansvar att visa att man vill hjälpa dessa människor och få dem att känna sig välkomna.

Varbergs Bois kommer att spela en hemmamatch mot IK Sirius, som är klara för en kvalplats till Allsvenskan, den 17:e oktober. Då väljer man att inte bara släppa in den vanliga publiken, utan även omkring 50 flyktingar om de är intresserade av att komma på matchen. Klubben menar att det kanske inte är så mycket, men det är vad de kan erbjuda och att det är viktigt att visa andra svenska föreningar att man kan göra något för dessa människor.

– Det är jätteviktigt att visa att vi vill hjälpa till. Och förhoppningsvis kan det bli fler föreningar och företag som vaknar, sägerVarbergs sportchef Fredrik Mohlin till Hallands Nyheter.

– Det är viktigt att vi tar vårt ansvar. Vi har inte en massa pengar men vi vill ändå dra vårt strå till stacken, säger han.

Även klubbar som IFK NorrköpingGAIS och Djurgården har bjudit in flyktingar till hemmamatcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply