Var nära MLS – nu stannar Enoch Kofi Adu i Malmö FF

Enoch Kofi Adu stannar i MFF

Efter många turer om huruvida Enoch Kofi Adu skulle bli kvar i Malmö FF eller flytta till Chicago Fire i MLS, nu står det klart att Ghananen stannar i Skåneklubben även nästa säsong.

Sommaren 2014 kom Enoch Kofi Adu till Malmö FF för att förstärka mittfältet. Nyförvärvet hämtades in då man kände att man behövde förstärkning till det kommande Champions League-spelet. Mittfältaren stod för flera insatser och fick blickarna riktade mot sig, bland annat från Chicago Fire som ville köpa loss ghananen. Det kom även rapporter om att Maccabi Haifa lägger bud på Enoch Kofi Adu och mittfältaren sades flertalet gånger vara nära en flytt.

Malmö FF sades vara överens med MLS-klubben och det var upp till Adu själv om han ville lämna, men 25-åringen har nu alltså tackar nej till en flytt och stannar därför i MFF.

– Ja, det stämmer. Nu tänker jag bara på att spela för Malmö FF, säger Adu till Sportbladet.

Varför sa du nej?

– Jag tror på Malmö FF och jag har en ambition att komma till en bättre liga än MLS. All respekt till Chicago Fire, men jag vill spela kvar i MFF. Jag trivs bra här och vi har fått in en ny och duktig tränare i Allan (Kuhn). Jag älskar även fansen, säger han.

”Fick inte följa med”

Tidigare i år var Malmö FF på träningsläger i Dubai, ett läger som Adu inte fick följa med till.

– Jag hade lite känningar i ljumsken och Malmö FF tog beslutet att jag skulle stanna hemma och ta hand om min kropp. Jag är i form nu och tränar som vanligt, säger 25-åringen.

Hade det att göra med att du var på väg bort?

– Jag följde bara instruktionerna från klubben, jag fick inte följa med. Men träningslägret har redan varit, så det spelar ingen roll nu.

Du har tidigare sagt att du vill vidare i karriären.

– Ja. Alla spelare hoppas på det bästa i karriären, att få spela på så hög nivå som möjligt. Men nu är jag kvar i Malmö och ser fram emot allsvenskan.

Enoch Kofi Adu hade en jobbig period i fjol när hans pappa gick bort. Han sköt upp begravningen för att spela klart vårsäsongen med MFF.

– Jag valde att inte åka ner till Ghana utan stannade kvar i Malmö. Klubben har en jättestor plats i mitt hjärta och jag ville göra klart vårsäsongen innan jag skulle åka ner och ta hand om begravningen. Men den situationen har bara gjort mig starkare. Jag har ett mycket större ansvar att ta hand om min familj, säger han.

Läs mer om MLS i USA

Här kan du läsa mer om amerikanska fotbollsligan Major League Soccer:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365